Birçok programlama dili bilen biri üniversite okumalı mı?

Öyle bir şey çok zor işte yani sizin dediğiniz yatarak para kazanma gibi bir şey böyle şeyler istisna olur böyle bir şey beklemeyin işte.

Bir de kim bu bölümü okuma diyor YouTube'da tonlarca video var gidip 100-150 binle yazilan üniversitedeki adam tabii ki de okuma diyecek.

Tıp okuyucaksınız hocam o zaman başka hiç bir bölümün garantisi yok. Sizce garantisi olan bir bölüm olsa herkes okumazmıydı ?
Tekrardan söylüyorum üniversitede öğreniceğin şeyleri internetten öğrenmek çok basit. Ama üniversitede edindiğin ortamı, çevreyi, hocaları, iş insanlarını, seminerleri, sunumları internetten elde edemessin. Önemli olan da bunlar.

Geçen yaz yaptığım liman stajımı rastgele istanbulda düzenlenen deniz kongresinde tamamen rastgele sohbet ettiğim bir broker aracılığıyla ayarladım. Hayat işte bir selam verdim stajımı ayarladı.

Az önce konuya birisi cevap olarak yazdı, okuma diye. Sayısal 100-150 bin kötü değil ki.

Bakın mesela canlı örnek var burada. Ben üniversite bitirdiğimde en iyi ihtimalle 5.5 yıl geçmiş olacak. Bu adamın durumu şimdiden böyleyse, 5.5 yıl sonra benim durumum nasıl olur?

Yani dediğimi biraz yanlış anlamışsınız ama sorun yok. Ben bölümümü seviyorum, okumak da eğlenceli gerçekten. Sadece gerçekten zor bölüm. Fizik, matematik çalışmaktan adamakıllı kod yazamıyorum kaç senedir. Bu dönem 9 tane dersim var mesela. Ben ne zaman kendimi geliştireceğim de mezun olduğumda iş bulmam kesinleşecek? Altyapınız varsa çabucak biter bölüm zaten, GNO yüksek olduğundan ÇAP bile yaparsınız. İyi bir üniversite de kazanırsanız, o CV ile iş bulmamanız çok zor.

Az önce konuya birisi cevap olarak yazdı, okuma diye. Sayısal 100-150 bin kötü değil ki.

Nasil kötü değil hocam Allah aşkına 150 binle nerede bilgisayar mühendisliği okuyorsunuz.

Okursunuz ama okuduğunuz yerden hiçbir şey çıkmaz.

Ben kendimden biliyorum geçen sene 200 bin sıralama ile tercih yapacaktım yazacak okul yok hepsi birbirinden kötü.

Öyle bir sıralama ile tabii ki de insan işsiz kalır.

100-150bin siralama ile muhendislik okursan ne bekliyorsun ki?

Dunyanin her yerinde kaliteli egitim ya zordur; ya pahalidir ya da hem zor hem pahalidir. 1 milyon kisi icinden 150k siralama yapiyorsan okuma zaten. Gercek bu.

Garanti istiyorsan memur ol. Doktor ol.

Ama universite okumak bos is; bu meslek olmus gibi argumanlari ortaya atmak icin kalifiye olmak gerekiyor. Bak bakalim kac tane ODTU'lu bosta geziyor, kac Bogazicili yurt disinda calisiyor?

Ayrica her maasli calisanin kole oldugunu hangi tecrubeyle ortaya aiyorsun? Muhendlslik senin sandigin gibi bir sey degil; bir suru programlama dili ogrenmenin de yazilim gelistirme disiplini ile zerre alakasi yok.

Kaç sıralamayla gittiniz?

Peki ilk kaça girmem lazım garanti olarak doğru düzgün bir iş bulabilmem için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…