Birincil bölüm ve mantıksal sürücü

baybarut

Hectopat
Katılım
5 Ağustos 2012
Mesajlar
8
Arkadaşlar Seagate 500GB sata 2 hdd masaüstü pc için kullanıyordum ama sorun oluştu, açılmamaya başladı sürekli reset attı, çevremdeki teknik servise vermek zorunda kaldım. Format atılmış, galiba low level format. Disk C:120 D:340gb bölümlenmiş, bellek slotlarında şişme olmuş.

C boyutunu artırmaya çalıştım, yeni birimler oluşturdum, D kapasitesini düşürüp ama mantıksal sürücüler oluştu, bunları ne Windows 7 format sırasında ne de disk yönetiminden değiştiremedim. Birisini Silince yeni birim ve sonrasında mantıksal sürücü olarak devam ediyor. Ayrılmamış alan oluşturamadım da ...
adszqnk.jpg


Bunun çözümü nasıl olur? Daha önce c:240 d:100 e:120 gb gibi birşeydi. C'yi eski kapasitesine getirip d ve e iki alan daha oluşturmam gerekli.
teşekkürler...
 
@Burak Alkan

Teşekkürler ama;
F bölümünün boyutunu 60GB olarak küçültüp,C'ye eklemek istediğimde "merge" komutu verince bölüm seçmemi istiyor , sadece bir bölüm seçebiliyorum.İşleme devam edemiyorum böyle olunca da ...
Belirttiğim iki bölüm birleştirmesini nasıl gerçekleştirebilirim?
Bölüm sıralaması alt alta olması mı gerekli ? çözemedim.:confused:

p5tvj.jpg

p5w5f.jpg


Bir de extend komutu altında gelen skala'yı ayarlamam gerekli mi acaba +/- hangi yöne - yüöüne olunca işlem gerçekleşmiyor,+ yönünde ise bölüm altında boş alan kalıyor.

Teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı