Birkaç hafta kullanılmayacak laptop nasıl saklanmalı?

Bu kadar titizlik başa bela :) Biraz fazla abartıyorsunuz gibi geldi bana. Saklamak için de bir çantaya koyup, dolaba koyun.
Hocam ben de aynı şekilde titizim. Kapalıyken arasına gelen örtüyü koyuyorum aldığımdan beri. Hatta toz gelmesin diye örtü bile örtüyorum kafasına. İlk kez oyun bilgisayarım olduğu için hassasım. Hatta fırçayla klavyesini temizliyorum ve arada ıslak bez ile siliyorum her yerini dikkatlice.

Hocam ben de aynı şekilde titizim. Kapalıyken arasına gelen örtüyü koyuyorum aldığımdan beri. Hatta toz gelmesin diye örtü bile örtüyorum kafasına. İlk kez oyun bilgisayarım olduğu için hassasım. Hatta fırçayla klavyesini temizliyorum ve arada ıslak bez ile siliyorum her yerini dikkatlice.
Siz bilirsiniz ancak pek gerekli değil. Yeni nesil laptoplarda toz filtresi oluyor ve toza karşı dayanıklılar.
Eski laptopumun ısıdan kaynaklı anakartı yandıktan sonra baya titiz davranmaya başladım.

Hocam bu kadar titiz olmaya gerek yok bana kalırsa ben salonun ortasına koyup gidiyorum.
Tabii sizinki benimkinden çok daha pahalı bir ürün dikkatli bakmak lazım ama çantasına koyun herhangi bir dolaba kaldırın tamamdır.

Hocam tam doluyken nasıl zarar verebilir? Bilmediğimden soruyorum.
Hocam biraz anlatması güç olacak ama pilin 2 kutubunu canlandırın. Her şarj ettiğinizde yükleri ayırıyorsunuz ve potansiyel enerji oluşturuyorsunuz. Her kullandığınızda da o yükler yer değiştiriyor ve size enerji sağlıyor. Tam boş ve dolu durumda kutuplaşma fazla oluyor ve pilin uzun süre kullanılmadığı durumlarda %50 dolaylarında saklanması öneriliyor. Yeni alınan cihazların yarım şarjla gelmesinin sebebi budur. Yüzde 50’den biraz yukarda tutmak da olası deşarjı tolere etmesi içindir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı