Bisiklet kadro değişimi

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bisikletim 27,5 Corelli Cyborg 2.1 dağ bisikleti. Birkaç yıl önce bisikletimin orta göbek sorunu yanlış bir tamir uygulandığı için geri döndürülemez şekilde hasar almıştı. O dönemler küçük bir ilçede yaşıyorduk ve pek fazla bisiklet tamircisi yoktu ve mecburen buraya götürmüştüm (şimdiki kafam olsa Corelli garantiye verirdim). Paslanmış olan orta göbek parçalarını kaynak makinesiyle çıkarmaya çalıştıkları için geri döndürülemez hasar olmuş. Ben o sırada tamir dükkanında olmadığım için müdahale edemedim ve böylece garanti dışı kalmış oldu. Şimdiye kadar idare etti ve bu şekilde kullandım. Rahatsız edecek kadar sürtme sesi yoktu. Ama son zamanlarda kötüleşmeye başladı. Aynakoldan çok fazla sürtme sesi geliyor ve birkaç bisiklet tamircisini dolaşıp sorduğumda bana söylediklerine göre bu noktada tamiri mümkün değilmiş. Bu yüzden ya bunu elden çıkarıp yeni bir bisiklet almam gerekecek ya da yeni bir kadro satın alıp parçaları ona aktarmam gerecek.

Yeni bisikletlerin fiyatları en aşağı 5 bin ila 10 bin arası ve üzeri. Bu yüzden kadro almak daha ucuza gelecek diye düşündüm. 27,5 olan kadrolardan bu linktekini buldum. Bu tarz bir ürün almam gerekecek çünkü orijinal parça bulamadım. Cyborg 2.1 çok gölgede kalan bir model gibi görünüyor.

Bu bisikleti bu haliyle elden çıkarmak da zor zaten. Orta göbek arızası dışında ön aktarıcı kolu da 2-3 sene kadar önce arızalandı ve vitesi şu an üçüncü aynakol dişlisinde sabit tutuyorum. Bir de arka göbek mili son birkaç aydır arızalı durumda ve değiştirilmesi gerekiyor. O da 300 lira tutacak. 1 hafta önce de arka aktarıcı teli koptu. Dolayısıyla bu halde ancak hurdacıya satabilirim bisikleti ve bu da benim zararıma olur. Bu tamir listesini sırf elden çıkarmayı düşündüğüm için bekletiyordum ama kadro değiştirirsem diğer arızalı yerlerin de tamirini yaptırabileceğim.

Sizin de konu hakkındaki tavsiyelerinizi merak ediyorum. Eğer daha iyi bir kadro tavsiyeniz varsa belirtiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…