Bisiklet lastiği patlayınca sadece iç lastik değişilirse sorun olur mu?

KaanR

Decapat
Daha fazla  
Geçenlerde bisikletle giderken yanlışlıkla dikenli bir yola girmiştim ve 2 lastiğim de patladı. Sadece iç lastik değiştirsem bir sorun olur mu? Yoksa dış lastiği de değiştirmeli miyim?

Merak edenler için dış lastik ebatları: 26*1.95/2.125

İç lastiği çıkart ve biraz hava basarak delik nerede kontrol et. Deliğin karşılığna gelen dış lastiğin içinide elinle kontrol ederek dikenden temizle. Dış lastik değişmeye gerek yok ama diken orda kalırsa yeni iç lastiğide patlatır.

Dış lastikte saplı kalmış diken varsa iç lastiği tekrar patlatır. Dış lastikteki dikenleri temizlersen yeni lastik almana gerek kalmaz.

Dış lastike yarık veya oyuk yoksa gerek yok. Dikeni çıkarın ama.
Bisikleti 2020 yılında almıştım. Lastik patladığı için daha da kullanmamıştım o zamanlar lastik için durumum yoktu. 4 senedir yatıyor bisiklet. Lastik patlak şekilde 4 senedir duruyor ve biraz deformasyon var hafif yırtık gibi.

Dosya Ekleri

• 20241115_132615.jpg
    20241115_132615.jpg
    156,7 KB · Görüntüleme: 30
Bisikleti 2020 yılında almıştım. Lastik patladığı için daha da kullanmamıştım o zamanlar lastik için durumum yoktu. 4 senedir yatıyor bisiklet. Lastik patlak şekilde 4 senedir duruyor ve biraz deformasyon var hafif yırtık gibi.

Bisikleti yürütür mü yürütür ama sağlıklı olmaz. Sen dış lastikle beraber ikisini de değiştir eğer bisikleti gündelik hayatında kullanmak istiyorsan

Bisikleti yürütür mü yürütür ama sağlıklı olmaz. Sen dış lastikle beraber ikisini de değiştir eğer bisikleti gündelik hayatında kullanmak istiyorsan
Kullanmayacağım. Satmak istiyorum lastiği değiştirip satacağım. Bide bisikleti yürütür ama sağlıklı olmaz derken neyi kast ettiniz tam anlayamadım biraz daha açabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı