Bitcoin'den kazanılan paradan vergi ödeniyor mu?

İlla bir şüphen var ise vergi dairesinin sitesinden adına kayıtlı bir vergi borcun var mı bakabilirsin. Paranın girişi ve çıkışı ayrıca nereden geldiği hesabında zaten gözüktüğü için bir durum olmaz.

Eğer kripto işlemini bir kripto satan döviz yeri aracılığı ile yapıyorsan paranın çıkışı sadece para çekimi girişi para yatırımı olarak gözüküyorsa çalıştığın bir işte yoksa bu sefer vergi dairesi yüksek meblalarda hesabına sadece bloke koyabilir. Bundan 2-3 yıl önce çalışmıyordum ve bu sıralar sürekli dedelerden kalan arsaları sattık gelen paraları kendim ATM'den yatırmıştım araba al satım oldu onu da nakit üzerinden yaptım. Bir sıra hesabıma bloke koydular çalışmıyorsun etmiyorsun bu kadar yüklü para geliyor vergi dairesine bildirmeniz gerekmektedir diyerekten. Arsa ve araba alım satımların belgeleri olduğundan bir sıkıntı yaşamadım eğer alım satımlarını kendi hesabın üzerinden değil de bir döviz dükkanı aracılığı ile yapıyorsan ve dediğin gibi çok yüksek meblalarsa benim yaşadığım şekilde böyle bir sıkıntı yaşayabilirsin bir süre sonra.

Ama kendi hesabın üzerinden aktarımı yapıp yine kendi hesabına parayı çekiyorsan bir sıkıntı olmaz.

Anladım dediğin gibiyse benim için bir sıkıntı olcağını sanmiyorum diğer arkadaşlar muhasebeye bir danış dedi onlarada bir danışıyım yorumun için teşekkürler.

kullandığın sitenin güvenilir olduğunu düşünüyorsan senlik bir tarafı yoktur

Döviz işlemini bankada yapmiyorum para TL olarak geçiyor hesabima kripto alim satim yaptığım uygulamada 1000 lirada 2-3 TL al sat yaptığımdan dolayi kesiyorlar başkada bir kesinti olmuyor.

Sana TL olarak geliyorsa hiçbir sıkıntı yoktur bence

Technopat Haberler

Geri
Yukarı