Bitdefender'de "port taraması engelledi" uyarısı nedir?

Haaland7

Femtopat
Geçenlerde 1-2 kere bu uyarıyı verdi. Normalde tehlikeli bir şey sanırım çünkü Bitdefender'in portları koruması özelliği var ama çıkan uyarıda 192.168.1.1 çıkıyor yani yanlış alarmı mi verdi anlamadım bir yorumunuz var mıdır? İnternette bununla ilgili eski 1-2 konu var Bitdefender ile ilgili açılan ama pek fazla kişi bilmiyor herhalde cevabı.

Port taraması engellendi. Özellik: Güvenlik duvarı (Bir port taraması algılanarak engellendi)
Uzak IP: 192.168.1.1

Bir de bu uyarıyı evdeki sadece 1 cihazda gördüm ve o da o an modeme ethernet kablosu ile bağlı olan cihazdı. Diğer kablosuz bilgisayarda böyle bir uyarı vermedi. Acaba ethernet kablosunu tak çıkar falan yaptım yerini değiştirdim ondan mı böyle uyarı verdi? Uyarıyı veren bilgisayar bir de eski ve BIOS'u da eski(yenisi yok).

Uyarı kritik olarak da geçmiyor. Kritik uyarı yerine sadece "uyarı" olarak gözüküyor. 192.168.1.1'de modem ayarlarında port kontrolü yaparken LAN 1-2-3-4 açık, SSID 1-2-3-4-5-6 açık olarak gözüküyor. Güvenlik duvarı ayarı da orta(önerilen) yerine fabrika ayarlarında ayarlı "yüksek" olarak duruyor.
Bilgisi olan bütün arkadaşların yardımını bekliyorum herhangi bir şey yapmam gerekli mi? @Dutchman sizin de bilginiz var mı acaba, bir işlem yapmam gerekli mi? IP adresim dinamik bu arada yani modemi resleyince değişiyor. Bitdefender, Malwarebytes, Microsoft Defender sonuçları temiz.
@Fix3d hocam konuyu açarken sizin konu benzer olarak çıktı, siz bir daha konuyu güncellememişsiniz yani soun çözüldü o zaman galiba?

@dolob @enzyyx arkadaşlar sorumla ilgili sizin de bir bilginiz var mıdır acaba? Herhangi bir işlem yapmama gerek yoksa boşuna takıntı yapmayayım.

Son düzenleme:
%99,999 boş takıntı. %000001 i umursayacaksanız bize değil doktora sormak lazım diyebilirim.

Hayat'ın her anı risklerle doludur.
Taş düşebilir, ayı çıkabilir, yer yarılabilir ve almış olduğumuz tüm önlemlere rağmen virüs de bulaşabilir.
15+ yıldır sadece defender kullanıyorum. Tıkladığım linklere, indirdiğim programlara özen gösteriyorum. Vs.
Benim yaptığım cidden saçma bir eylemden kaynaklanmamışsa virüs bulaşmasına ve sonuçlarına üzülmem çünkü hayatın gerçeklerinden biri de bu.

Virüs programları çokça takıntıya sebep olur. Alabileceğiniz en büyük önlem ise : Hayatınızı karartacak kadar önemli verileri ya PC ye hiç girmeyceksiniz veya bu tip veriler için ayrı bir PC kullanacaksınız.

Bahsettiğiniz konuyu hatırlamadım ve Bitdefender uygulamasını kullanmadım ancak bahsettiğiniz durumun LAN üzerinde size özel bir ağda iseniz sorun yaratacağını sanmıyorum. Bazı uygulamalar veya cihazlar LAN daki diğer cihazları keşfetmeye çalışırken hedef bilgisayarın güvenlik duvarına takılabiliyor. Açık internette ise bazı botlar açık arama amaçlı UDP port taraması vb. işlemler ile açık aramaya çalışabiliyor. Güvenlik duvarları ise ister açık ağ ister LAN olsun bunlardan korurken bir yandan sizi de bilgilendiriyor. LAN üzerinde diğer cihazlarla belirli portlar üzerinden iletişim sağlama ihtiyacınız yok ise işi güvenlik duvarını sağlayan uygulamaya bırakmanız yeterli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı