Bitiremediğim Oyun: Resident Evil 6

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Böyle bir seri yapmak istedim. Herhangi bir sebepten ötürü bitiremediğim, yarıda bıraktığım bir oyunla alakalı düşüncelerimi ve oyuna tekrardan başlamayı düşünüp düşünmediğimi belirteceğim. Sizlerde oyun hakkındaki düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.

1760121251166.jpeg

Öncelikle Resident Evil serisinin sıkı hayranı değilim ve yıllar önce çıkış yapan klasik Resident Evil oyunlarını oynamadım. (Yaşım yetmiyor zaten.)
Seriye RE 2 Remake ile giriş yaptım ve sevdiğimden ötürü sırası ile ilerledim. RE 4 Remake sonrası RE 5'e geçtiğimde, 5'i de bitiremedim ama o biraz farklı bir durum, serinin iyice aksiyona kaydığını fark etmiştim. Çıktığı zaman için söylüyorum, sonrasında ise RE 6 zaten shooter oyunu olmuş.

Oyunu oynamadan önce yorumlarına bakıyorum hani oyunu deneyimleyenler, serinin sıkı hayranları ne demiş diye ve yorumlar iyi sayılmaz. "Bu oyunu oynamayın gereksiz, hikayeye bir katkısı yok." gibi söylemler duyuyordum ve oynadığım 10 dakika içinde, nerdeyse tamamı sinematik, bu söylemlere güvendim ve oynamaktan vazgeçtim.

Oyun bana silahı verip zombilerin arasına atınca ne vuruş hissi ne keyif alabildim, heyecan yok bir şey yok açıkçası zevk almayacağımı biliyordum. Gördüğüm şikayetler arasında oyunun bayağı aksiyona kayması dışında bolca QTE barındırması idi. Kısaca RE 2, 3, 4 Remake oyunlarından sonra bu oyuna girişmem zaten yanlıştı. Bir daha da girişmem zaten. 😀

Oyunu 1 saat bile deneyimlemedim o yüzden puan vermemin doğru olmayacağını düşünenler olabilir ama ben öyle düşünmüyorum. Beni 15 dakika bile oyunda tutamayan ve bu oyun özelinde serinin önceki oyunlarına kıyasla farkını anlayabildiğim bir oyuna bu puanı vermek istiyorum. Herkese iyi sosyaller dilerim.

Oyuna verdiğim puan:

1760122768087.png

Son düzenleme:
O kadar Resident Evil serisini oynayıp bitirdim fakat 6.oyun hem save problemiyle (Steam üzerinden oynadım) hem de içeriği bakımından 5.oyundan sonra en geride kalmış Resident Evil oyunu benim gözümde. Oyunu 2 kere 2-3 saat oynadım ikisinde de save dosyam silindi ve geri kurtaramadım internette de adam akıllı çözümü yok. İçerik kısmına gelirsek sırf para kazanacağız diye Leon ve Chris'i aynı oyuna ekleyip saçma sapan anlaşılmayan bir hikayeyle oyunu piyasaya sürmüşler. Oyunun temasıda bana Resident Evil'dan çok Left 4 Dead 2 hissiyatı verdi garip bir şekilde. Oynamayıpta çok iyi yapmışsınız 1 saat bile verilmeye değecek bir oyun değil.

O kadar Resident Evil serisini oynayıp bitirdim fakat 6.oyun hem save problemiyle (Steam üzerinden oynadım) hem de içeriği bakımından 5.oyundan sonra en geride kalmış Resident Evil oyunu benim gözümde. Oyunu 2 kere 2-3 saat oynadım ikisinde de save dosyam silindi ve geri kurtaramadım internette de adam akıllı çözümü yok. İçerik kısmına gelirsek sırf para kazanacağız diye Leon ve Chris'i aynı oyuna ekleyip saçma sapan anlaşılmayan bir hikayeyle oyunu piyasaya sürmüşler. Oyunun temasıda bana Resident Evil'dan çok Left 4 Dead 2 hissiyatı verdi garip bir şekilde. Oynamayıpta çok iyi yapmışsınız 1 saat bile verilmeye değecek bir oyun değil.
Hikayesi karman çorman bir şey galiba. Wesker'in oğlu, birinin kızı, Leon, Chris, Ada falan hepsini ayrı olarak oynuyormuşuz diye biliyorum. Çok saçma gerçekten.

Hikayesi karman çorman bir şey galiba. Wesker'in oğlu, birinin kızı, leon, chris, ada falan hepsini ayrı olarak oynuyormuşuz diye biliyorum. Çok saçma gerçekten.

En azından 7.oyunda toparlayıp kendi özlerine döndüler. Bakalım artık bu sefer de 9.oyunu fazla korku üzerine kurup aksiyondan kısmazlar umarım.

En azından 7.oyunda toparlayıp kendi özlerine döndüler. Bakalım artık bu sefer de 9.oyunu fazla korku üzerine kurup aksiyondan kısmazlar umarım.
7. oyunla iyi kurtardılar seriyi. 9. oyunda iki kişiyi oynayacağımızdan dengesini yaparlar herhalde. Ashcroft'ı oynarken aksiyon az olacak gibi gördüğümüz kadarıyla.

7. oyunla iyi kurtardılar seriyi. 9. oyunda iki kişiyi oynayacağımızdan dengesini yaparlar herhalde. Ashcroft'ı oynarken aksiyon az olacak gibi gördüğümüz kadarıyla.
Şuana kadar fragmanlarda aksiyon kısmını göremedik.Artık bir tane daha fragman yayınlanırmı bilmiyorum ama aksiyon kısmının öne çıktığı bir fragman görsek fena olmaz.

Okumadım iyi yapmışın diyorum Bu oyunun Allah belasını vermiş ztn vereceği kadar ellerine sağlık

Şunu da demeden edemicem 6'yi öven benden uzak dursun 5 gene ondan daha iyi bakın 5'e remake gelir buna gelmez o derece.

Hatta RE1 remake bile oynanır bunun yerine o derece kaliteli re 1 remake.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Şuana kadar fragmanlarda aksiyon kısmını göremedik.Artık bir tane daha fragman yayınlanırmı bilmiyorum ama aksiyon kısmının öne çıktığı bir fragman görsek fena olmaz.
Oyunun çıkışı yaklaştıkça gelir diye düşünüyorum.
Okumadım iyi yapmışın diyorum Bu oyunun Allah belasını vermiş ztn vereceği kadar ellerine sağlık

Şunu da demeden edemicem 6'yi öven benden uzak dursun 5 gene ondan daha iyi bakın 5'e remake gelir buna gelmez o derece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sağ olun. 5 her türlü daha iyi evet.

Okumadım iyi yapmışın diyorum bu oyunun Allah belasını vermiş zaten vereceği kadar ellerine sağlık.

Requiem çıktıktan sonra Code Veronica ve 1.oyunun remake hali çıkar sonra da piyasaya yeni bir oyun salarlar önceden yaptıkları gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı