Bitlis'te başıboş köpekler tarafından ısırılan ve kuduz olan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bir insanda köpekle bir değil işte dostum. Sen köpeği hayvan sınıfında ayrı özel bir yere koyuyorsun sırf sana sevimli geliyor diye ama hamamböceği de bir hayvandır canlıdır ve o da doğar, ölür. Böcekle köpek hayatını bir tutma ama insanla köpeği bir tut saçma sapan bir bakış açısı. Keza bu iki hayvanında insan hayatına hiçbir katkısı yok kuduz olsun olmasın. Çok seviyorsan al besle ama sokakta işleri yok.

Hayır sokakta kalan köpekleri öldürüyorlar Avrupa'da ve dünyanın pek çok yerinde.
Bu bilginin doğruluğunda emin olamadım. Aksi yönde önce toplatıldıklarını, sonra kısırlaştırılıp aşılandıklarını ve sonrasında sokağa geri bırakıldıklarını biliyorum. Bilgi doğruysa da yanlış bir uygulama, desteklediğimden değil. Önceki mesajlarda yanlış bir örnek -Avrupa- vermişsem de affola.
Böcekle köpek hayatını bir tutma ama insanla köpeği bir tut saçma sapan bir bakış açısı.
Hayır benim mantığım bu değildi. Doğrudan zararlı, haşere hayvanlar ya da böcekler serbestçe dolaşmamalı. Yaşatılmamalı. Aksi durumdaki herhangi bir hayvanın öldürülmesi için bir sebep göremediğimi belirttim. Yoksa illa bir hayvan öldürülecekse haşereler öldürülsün, potansiyel dost hayvanlar değil.

Yani öldürme motivasyonunuzu anlayamadım genel olarak. Bu hayvanlara bakılabilir, tekrar doğal yaşama kazandırılabilir.

Bir köpek vakası daha. Belediyenin köpekleri toplayıp onları  düzgün muamele gördükleri barınaklara götürmeleri lazım.

Sokaklarda yaşamaya uygun değiller anlamamakta diretiyorsun hala. Aynı şeyi hamamböceği içinde söyleyebilirler. Sen köpek beslemeyi seviyorsun bir başkası evinde uygun şartlarda hamamböceği besleyebilir. Fakat ikisi de fırsat verilirse insan hayatı için zararlıdır daha fazla uzatmayacağım tek taraflı bakıyorsun.

Utanmasan çocuk iyi ki ölmüş diyeceksin. Cidden toksik bir kitlesiniz mide bulandırıyorsunuz.

Birçok ülkede bu uygulanıyor. Çeşitli zamanlarda basına düşen haberlerden teyit edebilirsiniz. İtlaf edip sayılarını kontrol altında tuttuktan sonra daha insancıl yöntemler geliştirilebilir ya da geliştirmiş olabilirler elbette. İtlaf etmeden başarılı olanlar olsa olsa iskandinav ülkeleridir çünkü soğuktan ölüyor hayvanlar zaten.

Bir köpek vakası daha. Belediyenin köpekleri toplayıp onları  düzgün muamele gördükleri barınaklara götürmeleri lazım.
Kimse kusura bakmasın o kadar vergimizi çar çur ediyorlar. Birde milyonlarca köpeğe barınak için vergi mi vereceğiz? Zaten kol gibi vergi var. ÖTV KDV vesaire. Çok isteyen sokaktaki hastalıklı kuduzlu köpeği kendi evine alsın. Sokakta köpek çetesi istemiyorum. Nokta.

Yorumların tamamını okumadım da gördüğüm kadarıyla köpeklerin sokakta olmasını savunanlar var. Sokakta yürüyen insanlar, köpekler yüzünden sokakta tedirgin yürümek zorunda değil! Sokak köpeği sorunu ciddi sorun olmaya başladı ve yoldan gelen geçene de durduk yere havlıyorlar. Çözümü basit, hepsine yetecek kadar barınak yok. Hepsini uyutacaksın, bu kadar basit.

Sokak hayvanlarını ya barınaklara kaldırsınlar ya da zehirlesinler arkadaş, yarın ölen sizin kardeşiniz olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…