Biz Afrika ülkesi miyiz?

@mirsady

Aslında burada nasıl bir yükseliş olduğunu da incelemek lazım. Krizin etkileri atlatılmış ve düzlüğe çıkılmışken başa gelen Adalet ve Kalkınma Partisi, arkasında Amerika'nın ve yabancı yatırımcıların da desteğini almış Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu kimselerle gibi BOP eşbaşkanlığına bile soyunarak kendi yolunu çizdi. Bu "yükseliş" ile özelleştirme de hızlı bir yol aldı ve ithalat-ihracat dengesine başka bir soluk getirdik.

Nitekim bu yükselişin temelinde sıcak para vardı. Ülkeyi sıcak paranın temeline oturtursanız bu yolun tıkanması ya da engellenmesi durumu doğarsa ülke içinde kaynak üretme noktasında da sorunlar yaşayacağınız bilinen bir şeydi ancak "güçlendiğini" düşünen Türkiye için işler pek öyle gitmedi.

Şimdi ise elimizde savunma sanayisi dışında dünyada pazarını yapabileceğimiz bir avantaj yok. Zira yiyecekten giyime, toplumda kullanılan teknolojik ürünlerden dövize girdisine kadar bir dışa bağımlılık söz konusu. Bunun temelinde de hesabını yapmadan atmış olduğumuz adımlar var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı