Biz ne zaman büyük bir oyun yapacağız?

Yahu hocam Erzurum oyununda bire bir The Long Dark'tan alınmış dediler sizce büyük oyun yapılır mı bu ülkede? Adamada heves mi bırakırlar.

Acıkcası birazcık Vatan hainligi gibi algılanmasın ama isminde Erzurum olan oyunun iyi bir şey olacağını düşünmüyorum. Yani ismin tek amacı "Erzurum" evet Türk oyunuyuz, Türkseniz bizi alın gibi bir şey üstüne düşünülmüş bir isim bile değil.

Crysis zaten Türk yapımı. :/

Ama yabancılar bizim altyazımızı görmezler. Nasıl anlayacaklar? Türkçe uluslararası bir dil değil.

Şu var; din ve milli değer somurusünden oyun yapılıyor ya da Tofaş Simulator oluyor oyunlar. Yani bizim milletimiz oyun oynamayı şeytan işi olarak görürken bu konu biraz fazla değişik. Ve şu da var, mesela uruz güzel oyun ama milli duygular olmasa kimse almaz.

Mount&blade serisi türünün tek örneği. Bence Bannerlord buglar olmasa çok güzel bir oyun.

Ya biraz kendimle celiscek gibi oluyorum ama bakın bence bir oyunun Türk oyunu ya da İngiliz oyunu, Fransız oyunu olması gibi bir muhabbet yok. Yapımında bir sürü ulustan insan oldugunu dusunursek bir biraz saçma. Ayrıca celisme muhabbeti iste yukarıda yazdıgım Crysis için. Mesela basındakiler Türk olması, Türk oyunu oldugu anlamına gelmez demistim. Dedigim gibi.

Şu var din ve milli değer somurusünden oyun yapılıyor ya da Tofaş Simulator oluyor oyunlar yani bizim milletimiz oyun oynamayı şeytan işi olarak görürken bu konu biraz fazla değişik. Ve şu da var mesela uruz güzel oyin ama milli duygular olmasa kimse almaz.

Zula da milli değer sömürüsü yapıyor. Çanakkale haritası falan bence gayet milli değer sömürüsüne açık.

Attığınız linkte Crytek tarafından hazırlanıp sunulduğu yazıyor.

Crytek e özel yapılmış belki Crytek'in bile haberi yok Türkçe dublaj olduğuna siteye bakarsan tüm dublajları kendileri yaptığını görebilirsin.

Crytek e özel yapılmış belki Crytek'in bile haberi yok Türkçe dublaj olduğuna siteye bakarsan tüm dublajları kendileri yaptığını görebilirsin.
Hayır Crytek yaptırdı bunları. Yetenekli seslendirme sanatçılarını kendisi ayarladı. Bunlar attığınız linkte yazıyor zaten 😁 Röportajlara da bakabilirsiniz.

Hayır Crytek yaptırdı bunları. Yetenekli seslendirme sanatçılarını kendisi ayarladı. Bunlar attığınız linkte yazıyor zaten 😁 röportajlara da bakabilirsiniz.

Neden Steam versiyonunda yok o zaman?
Nasıl değil?

Call of Duty baş yapımcısı Infinity ward ün başlarında Türk varmış o zaman Call of Duty de Türk oyunu değil mi?

Neden Steam versiyonunda yok o zaman?

Call of Duty baş yapımcısı Infinity ward ün başlarında Türk varmış o zaman Call of Duty de Türk oyunu değil mi?

Steam versiyonunu indirip kontrol ettiniz mi? Bunları Crytek yapmadı demek de ne bileyim 🤣 Origin versiyonlarında Türkçe var, attığınız kaynak da benim dediğimi doğruluyor, daha ne

Acıkcası birazcık Vatan hainligi gibi algılanmasın ama isminde Erzurum olan oyunun iyi bir şey olacağını düşünmüyorum. Yani ismin tek amacı "Erzurum" evet Türk oyunuyuz, Türkseniz bizi alın gibi bir şey üstüne düşünülmüş bir isim bile değil.
Hocam adam her zaman oyun yapıyor ve her zaman saçma sapan bir şekilde linç yiyor. Bana göre gayet tatlı bir oyun. Gidipte Rdr 2 gibi bir oyun yapamacağımıza göre gayet hoş bir oyun olmuş. Dediğin şeyi ''Türkseniz bizi alın gibi bir şey üstüne düşünülmüş bir isim bile değil.'' yapasaydı yine linç yerdi veya atıyorum hiçbir şeyi benzemeyen bir oyun yapıp sadece bir yeri başka bir oyuna benzeseydi yine linç yerdi. Yani her türlü linç yerdi. İsmin den dolayı neden önyargılı olduğunuzu anlayamadım. İsmi ''Erzurum'' olduğu için çok kötü bir oyun olacak düşüncesi aşırı saçma. Babamın oyunu gibi savunmak saçmadır ama abimiz her zaman oyun yaptı ve her oyununda negatif geri dönüş aldı. Ona rağmen oyun yapıyor ve Türkiye'de oyun sektörünü ileriye taşımayı amaçlıyor. Yaptığı oyun hayatta kalma oyunu diğer hayatta kalma oyunlarında ne gibi farklılıklar olabilir ki? Loot yap, açlığını gider, avlan, su pişir, hayatta kal olay bu ve bu olay hayatta kalma oyunlarının temelinde olan bir şey olmasına rağmen ''Ya The Long Dark çakması bu '' demek sadece moral bozmaktır yorum bile olarak kabul edilemez bu sözler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı