Biz neden varız?

Konu Allah'ın zaman kavramından münezzeh olmasından evrime nasıl geldi acaba ?

Bayağı boş cevap olmuş bu. Ben okudum ama sen bana bunları yapay zekadan yolluyorsun gibime geldi.
Boş cevap senin yazdığın cevaplar. Hayatında İnciL-Tevrat okumamış adam bana yorum yapmasın. Tüm kutsal kitapları da okudum. Yapay zekayla ancak senin gibi bilgisizler uğraşır tek kelime bilgisi olmayıp kopyala yapıştır yaparsın anca.

Kuran daki gibi bu kitabı harfi harfine sırası sırasına açık ve net şekilde koruyacağım demiyor
Demiyor mu anlama sorunun olduğu çok açık daha ne desin şaka mısın ya sen?

Matta 5/18: Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, kutsal yasadan en ufak bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.

Markos 13/31: Yer ve gök ortadan kalkacak ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.

Yeşeya 40/8: Ot kurur, çiçek solar ama Tanrımızın sözü sonsuza dek durur.

Bu ayetleri görmene rağmen net bir şey demiyor demek için kör olmak gerek.

Bak hala kitap kelimesi geçmedi cümlelerinde çünkü İncil ve Tevrat'ta fiziksel metni koruyacağım demiyor sayın kendisini aydın zanneden kişilik.
Tanrının sözünden kastettiği kitap zaten ne saçmalıyorsun? Saçma sapan cümleler kurma. Ayet işte nesini anlamıyorsun.

Bilgilerime güveniyorum çünkü, senin gibi bilmeme rağmen sallamıyorum. Aynen aynen zaten tanrının işi gücü yok mete bana tapsın diye bu kadar şey yaratmış.

Sen bu soruyu sorabilesin diye.

Konu Allah'ın zaman kavramından münezzeh olmasından evrime nasıl geldi acaba ?
Bak bay bilgisiz. Bir tanrı olduğunu iddia ediyorsanız evrime de cevap bulmak zorundasınız olay bu kadar basit. Yahu inandığınız tanrının nasıl bilgisiz ve sadist olmasını normal karşılayabiliyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum basit mantık bunlar birinde Tanrı sözü baki kalacak diyor diğerinde açık açık Kuranı yani fiziksel metni koruyacağım diyor nesini anlamak istemiyorsun ?

Dostum basit mantık bunlar birinde Tanrı sözü baki kalacak diyor diğerinde açık açık Kuranı yani fiziksel metni koruyacağım diyor nesini anlamak istemiyorsun ?
Tanrının sözü nerede peki? Bulutlarda mı yazıyor?

Objektif değilim İslamofobiğim desen daha açık olurdu yine de sağol eleştirin için.
İslam ile bir derdim yok diğer dinlere kıyasla mantığı yüzünden saygı bile duyarım. Gelecekte çoğu şeyi öngörerek ona göre dikkatle yazılmış. Ama çoğu dinde olduğu gibi onun da ömrü var ve Kur'an bunu bildiği için kıyamet ile bunu garantilemeye çalışıyor. Zaten o güne o kadar her dinin amacını yerine getirdiği gibi kendisi de amacını yerine getirmiş olacak. İslam dininin avantajı geç ortaya çıktığı için çoğu kitaptan daha kaliteli bilgiler içeriyor ve o zamanki tarihin bozuk ve taraflı olması sayesinde yokluğu kanıtlanamıyor. Eğer gerçekten hiç kimse Allah'ı hatırlamayınca yani antik dinler gibi hiçliğe uğradıktan sonra kıyamet falan kopmaz ise o zaman gerçekler ortaya çıkar. Ama tabi ben olma ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…