BlackShark V2 Pro'nun kırılan menteşesi garantiye girer mi?

Liche

Hectopat
Daha fazla  
Razer BlackShark V2 Pro model kulaklığım var ve tahmin edeceğiniz üzere sağ menteşe ayrıldı. Daha sonrasında garanti sürecinden önce Razer destek ile iletişime geçtim. Yaklaşık 20 gün sürdü ve kısaca onlardan MediaMarkt’a gittiğimde mağdur olmamam adına bir mail göndermelerini istedim. En sonunda benden adres, posta kodu vs. isteyip 2 gün içinde dönüş yapacaklarını söylediler ve 7 gün sonunda satıcıya konuyu bildirdiklerini, garanti sürecini başlatmam gerektiğini, daha fazla yardımcı olacaklarını mail atıp, davayı kapatmışlar. Sizce ne kadar güvenilir? Risk alıp garantiye vermeli miyim? Bilkom bu menteşe sorunundan dolayı çoğu insana red vermiş veya yüksek fiyatla değişim istemiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam @trustright benim de aynı model kulaklığımın menteşesi kırıldı ve bugün servise yollanmış. Teknosa'dan satın almıştım, tamirden sonra tekrar kırılma ihtimali nedir? Ya da tamir etmeden yollarlar mı? Bu kulaklık kırıldıkça hep tamiri ile mi uğraşacağız? Garanti dışı olduğunu söylediler o yüzden servise yollanmış.
Eğer 2 yıl garantisi bittiyse değiştirilen parçanın tekrar 6 aylık garantisi oluyor.
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Madde 10/7
(7) Malın garanti süresi dışında, garanti belgesi ile satılması zorunlu olmayan bir parçasının servis istasyonu tarafından değiştirilmesi veya satılması durumunda, değişen veya satılan parça için altı aydan aşağı olmamak üzere bir garanti süresi verilir.
Ayrıca evet kırıldığında bununla sürekli uğraşman gerekir. Elektronik eşyalar al ve unut eşyalar değiller, aldıktan sonra hangi elektronik eşya olursa olsun farklı şekillerde düzenli bakımlarını yapman gerekiyor, tabii ki bu kronik sürekli bozulan parçalar normal demek değil. Ancak alttaki kanun maddesi kapsamında eğer aynı sorunu yaşayan farklı alıcı/tüketicileri belgeleyip gösterebilirsen bu durumda garanti süresi önemsenmeksizin iade/değişim hakkına sahip olursun.
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Madde 12/3
MADDE 12-(1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zaman aşımına tabidir. Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır.
(2) Bu Kanunun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası saklı olmak üzere ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz.
(3)Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmaz.
Açıkçası bu gibi bir kronik soruna denk geldiğinde yapabileceğin en sağlıklı işlem yenisi ile değişimden sonra yeni geleni açmadan ikinci el kapalı kutu olarak satıp yeni farklı bir eşya alman olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı