Blender'da Sculpting'de sorun oluşuyor

Makaleler
5
Daha fazla  
Adını koyamadığım için sorun oluşuyor dedim. Yaratık kafası modellemek istedim ilk defa. Şu dişe benzeyen beş adet çıkıntıda Face'ler fazla belirgin görünüyor. Sculpting yaparken ınflate kullandığımda Vertex'ler daha da belirginleşiyor işte. Bunu nasıl çözeceğim?

1764620736777.png

Bende çok deneyimli değilim ama obje modunda sağ tıklayıp "shade auto smooth" seçip değerini ayarlayabilirsin. Modifiers > Generate kısmında genellikle çok kullandığım "bevel" ve "subdivison surface" var.

Bende çok deneyimli değilim ama obje modunda sağ tıklayıp "shade auto smooth" seçip değerini ayarlayabilirsin. Modifiers > Generate kısmında genellikle çok kullandığım "bevel" ve "subdivison surface" var.
Shade smooth vertexleri değiştirmiyor, sadece görünümü değiştiriyor. Subdivision surface ise bütün objeye etki ediyor boşuna fazladan vertex oluşuyor.

Adını koyamadığım için sorun oluşuyor dedim. Yaratık kafası modellemek istedim ilk defa. Şu dişe benzeyen beş adet çıkıntıda Face'ler fazla belirgin görünüyor. Sculpting yaparken ınflate kullandığımda Vertex'ler daha da belirginleşiyor işte. Bunu nasıl çözeceğim?

Eki Görüntüle 2614435

Daha yüksek poligonla çalışman gerek bunu istemiyorsan:
Bir baştan yüksek poligonlu yapı + SubD üzerinden Simple seçilir ya da değişimleri göz önüne alarak doğrudan SubDivison Surface ile modellenir, sonradan uygulanır ve sabitlenir - sistemin güçlü değilse 3-4'ten sonra ağırlaştırır veya çökertir, çok fazla olmaması tercih edilir.

Tek ok - poligon yetersiz.
Çift ok - poligon az.

1764664500759.png

İki, aynı obje, MultiResolution, kontrollü SubDivison ve daha ileri işlemler.

1764664728273.png

Shade Smooth vertices değiştirmez, yansımaları açılara göre düzenler "yuvarlak gibi" ise ona göre esnetir - derecesi ayarlanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı