Blog için Video Kamera Tavsiyesi

Ömer Faruk Efe

Kilopat
Katılım
8 Şubat 2018
Mesajlar
1.188
Çözümler
2
Yer
İzmir ve Tekirdağ/ Çorlu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknik Ressam
Merhaba. Ben bir blog sitesi düzenlemeyi ardından YouTube üzerinden video paylaşmak istiyorum. Blog sitemde genelde fotoğraflı anlatım olacak ama videolar da eksik olmasın diye bir kameraya ihtiyacım olacak. Üniversite öğrencisi olarak çok yukarı çıkamayacağımdan düşük fiyatlarda olan ürünlere bakıyorum. Sıfır ve taksitli bulabilirsem Canon Legria serisi bir video kamerayı bulduğum gibi kaçırmam ama biraz eski oldukları için sıfır bulmak zor :)

Aksiyon kamerası olarak da Eken H9r düşünüyorum fakat benim için uygun mu bunu bilmiyorum. Benim sitemin ve oluşturacağım kanalın konusuna uygun bir kamera olmalı. İzmir, Ege Üniversitesi, öğrencilik hayatı, günlük konulara ve siyasi olaylara benim gözümden bakmak sitemin teması ve konuları olacak. Örnek olsun diye buraya siteyi bırakıyorum sanırım ne demek istediğimi anlamanız için yardımı olur.

Konuyu toparlayacak olursam, FHD video çekebileceğim bir kameraya ihtiyacım var. Eski nesil bir video kamera veya aksiyon kamerası olmasını istiyorum ama hangisi benim sitem için daha uygun bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum. İyi forumlar :)
 
Öncelikle bütçenizi ve yurtdışı ya da yurtiçinden mi alışveriş yapmak istediğinizi yazarsanız gayet iyi olur. Hem fotoğraf hem video çekeceğin için sana bir dslr almanı tavsiye ederim. Eğer kendini kaydedeceksen veya kameradan anlamıyorsan iyi bir autofocus (otomatik odak) özelliği olan kamera almanı tavsiye ederim. Canon dslr'ların autofocus'u hızlıdır.
 
Eğer kendini kaydedeceksen veya kameradan anlamıyorsan iyi bir autofocus (otomatik odak) özelliği olan kamera almanı tavsiye ederim.
Hem kendimi hem de gezeceğim yerleri kaydedeceğim. Genellikle etrafı çekeceğim. Bütçem şu an çok düşük bu yüzden aksiyon kameraları işimi görür mü? Maksimum 600 liraya çıkabilirim o da taksitle olur. Taksit olan her site uygundur :) Kameralardan pek anlamam ve genellikle yalnız başıma çekim yapacağım için uğraştırmayacak bir cihaz olmasını istiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı