BM300 mikrofonu USB mi condenser mi?

BM300 almayı düşünüyorum. Satılan sitelerde USB yazıyor ama condenser mikrofon mu USB mikrofon mu emin olamadım. Bunu aldığım zaman direkt bilgisayara taktığımda çalıştırabilir miyim? Çalıştıramaz mıyım? Teşekkürler şimdiden. :)
Lastvoice BM300 Usb Tak Çalıştır Condenser Mikrofon + Masa Fiyatı

Ürünün satış sayfasına baktığımda tak çalıştır condenser yazıyor, yanlış bilgi yazacaklarını düşünmüyorum. Yazana göre evet direkt taktığınızda çalıştırabilirsiniz.

Condenser, mikrofonun sesi nasıl aldığını ve işlediğini belirten bir şey, bağlantı şekliyle alakası yok. Attığınız mikrofon XLR girişe sahip, fotoğrafta görünen XLR to USB kablosu kutudan çıkıyor mu onu öğrenmek lazım. Çıkmıyorsa ya XLR to USB kablo edinmek gerek, ya da XLR to XLR kablo ve XLR USB adaptörü almanız gerek.

Yalnız, şöyle bir şey var. USB genelde XLR condenser mikrofonları besleyemez. O yüzden üst seviye mikrofonlar ile (Shure SM7B, Audio Technica AT2035 vs.) phantom power destekleyen bir ses arayüzü (audio interface) kullanılır. Mikrofonu almadan önce iyice bir araştırın USB'den gereken gücü alıp alamadığını.

Son düzenleme:
Condenser, mikrofonun sesi nasıl aldığını ve işlediğini belirten bir şey, bağlantı şekliyle alakası yok. Attığınız mikrofon XLR girişe sahip, fotoğrafta görünen XLR to USB kablosu kutudan çıkıyor mu onu öğrenmek lazım. Çıkmıyorsa ya XLR to USB kablo edinmek gerek, ya da XLR to XLR ve XLR USB adaptörü almanız gerek.

Yalnız, şöyle bir şey var. USB genelde XLR condenser mikrofonları besleyemez. O yüzden üst seviye mikrofonlar ile (Shure SM7B, Audio Technica AT2035 vs.) phantom power destekleyen bir ses arayüzü (audio interface) kullanılır. Mikrofonu almadan önce iyice bir araştırın USB'den gereken gücü alıp alamadığını.
Arkadaşım BM800 kullanıyor. Condenser bir mikrofon ama harici bir ses kartı yok. Gayet de iyi çalışıyor. O çalışıyorsa bu da çalışıyordur diye umuyorum. :D

Arkadaşım BM800 kullanıyor. Condenser bir mikrofon ama harici bir ses kartı yok. Gayet de iyi çalışıyor. O çalışıyorsa bu da çalışıyordur diye umuyorum. :D
Tamamdır o halde, sıkıntı olmaz sanırım. Ama şunun yine altını çizeyim:
Attığınız mikrofon XLR girişe sahip, fotoğrafta görünen XLR to USB kablosu kutudan çıkıyor mu onu öğrenmek lazım. Çıkmıyorsa ya XLR to USB kablo edinmek gerek, ya da XLR to XLR kablo ve XLR USB adaptörü almanız gerek.

Tamamdır o halde, sıkıntı olmaz sanırım. Ama şunun yine altını çizeyim:
Teşekkür ederim. Bu mikrofon haricinde bir seçeneğim daha var ancak kafama takılan bir soru var.
Bu mikrofonu alıp üstüne şu kabloyu alırsam bilgisayarda çalıştırabilir miyim? Harici bir ses kartım yok. Ses kartım anakarta gömülü.
Mikrofon: BEHRINGER ULTRAVOICE XM8500 Dinamik Mikrofon - Zuhal Müzik
Kablo: Ethic Mikrofon Kablosu 3 Metre Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Kablo olarak şöyle bir şey de var. BM800 Mikrofon Kablosu | XLR TO 3.5 mm Kablo

Teşekkür ederim. Bu mikrofon haricinde bir seçeneğim daha var ancak kafama takılan bir soru var.
Bu mikrofonu alıp üstüne şu kabloyu alırsam bilgisayarda çalıştırabilir miyim? Harici bir ses kartım yok. Ses kartım anakarta gömülü.
Mikrofon: BEHRINGER ULTRAVOICE XM8500 Dinamik Mikrofon - Zuhal Müzik
Kablo: Ethic Mikrofon Kablosu 3 Metre Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Kablo olarak şöyle bir şey de var. BM800 Mikrofon Kablosu | XLR TO 3.5 mm Kablo
Şöyle bir USB to XLR kablo daha iyi olacaktır. Amazon.com: TISINO USB Microphone Cable, XLR to USB Mic Link Converter Cord - 6 feet: Industrial & Scientific

Bu kabloya baktım. Güzel ama bütçem yetmedi ve Türkiye'den alırsam daha iyi olur. Teslimat süresi açısından. USB kablolar ile 3.5mm (kasaların arkasında olan mikrofon girişinden bahsediyorum) olan kablolar arasındaki fark tam olarak nedir? Ayrıca sanırsam USB kablolar Türkiye'de pek bulunmuyor. Sadece bir iki yerde var. USB daha iyiyse USB almaya çalışacağım. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı