BMW F30 masraflı mı?

Piyasada patlayan veya en çok ''çakma M3'' lere çevrilmiş çok F30 var. Ve illaki piyasadakilerin yarısından fazlası hor kullanılmış ve yorulmuş olabilir. Hiç 316i bakma çünkü verdiğin paraya değmez.

Eğer dolu bi araç olsun diyorsan 320i ve 320i ED modellerine bakabilirsin. Ha arada ne fark var bu iki modelin dersen 320i ED (Efficent Dynamics) yani verimli motor var. Bir de ED' lerde 40. yıl paketi var (2015-2016 arasıdır) ve uzun mesafede 320d'leri geçtiğini görebilirsin.

Yalnız ilanlarda her gördüğün M paketi orijinal sanma çünkü sonradan M pakete çevrilen çok F30 var. Yani F30'un temizini piyasada bulmak biraz zor. Oynanmamışını bulmak ise çok zor.
O paralara Talisman 4Control 160BG hatta 508, 2.0TDI SuperB falan alınıyor ya. Dediğiniz 320i ED ortalama güzel bir paketle 600-700 bin istiyorlar.

BMW 2016 altı kasalarda hiçliğe dönüştü malesef. Aynı paraya çok daha iyi arabalar var.
 
Biraz masraflı tabi. Eğer alıp uzun seneler az masrafla, az yakan bir araç arıyor iseniz Toyota Corolla Hybrid motor en iyisi. Fakat Honda Civic falan da alınabilir o da Japon ve az masraf çıkartıyor diye biliyorum.
 
F30 motoru çok sıkıntı, eğer büyük bir sıkıntı çıkarırsa cebiniz yanabilir, bir de ied bakacaksanız aşırı fazla yakıyor o yüzden pek bulaşmayın derim, dizel kullanmanız çok daha iyi olur.

Bir arkadaşımız böyle bir olayla karşılaşmıştı; piyasada Sportline paketlerin direksiyonunu M direksiyon yapıp, küçük detaylarını, ekranını, çakma Harman Kardon kapaklarını takarak M Sport'a ya da 40. yıla çevirip diye yutturan ve inanan çok fazla insan var, almadan önce şase kodunu BMW servisten sorgulatın, o şekilde paketini öğrenin. 👍

Bu arada araca air taktıracaksanız konfordan büyük düşüş yaşayacaksınız, eğer arabayı basmak istiyorsanız coil daha konforlu olacaktır.

316'ya da bulaşmayın derim, kalkışı çok kötü yokuşlarda falan.
 
Kimin kullandığına bağlı, F30 masraflı bir araba değil "normal koşullarda". Az çok anlıyorsan çakma dönüşümlülerden uzak dur, Modern Line, Luxury Line gibi serseri eline düşmemiş sade olanlarını tercih et.

Ayrıca 316i çekmiyor, gitmiyor diyenlere anlam veremiyorum, 136 hp turbolu 1.6 bir motorun nasıl çekmediği hakkında mantıklı bir açıklama yapabilir misiniz ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı