Bodhi Linux nasıldır?

Daha fazla  
Bayağı hızlı ve hafif bir dağıtım diyorlar. Masaüstü ortamı mı yoksa pencere yöneticisi mi kullanıyor emin olamadım. Sizce geçmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafif bir şey arıyorsanız ve ekran kartınız AMD veya Intel ise Alpine Linux'a bakın derim.
İlk plasma masaüstü ile denmenizi öneririm.
Diğer dağımlardan oldukça farklıdır ama hafif ve iyi gözüken olarak daha iyisini bilmiyorum.

Hafif bir şey arıyorsanız ve ekran kartınız AMD veya Intel ise Alpine Linux'a bakın derim.
İlk plasma masaüstü ile denmenizi öneririm.
Diğer dağımlardan oldukça farklıdır ama hafif ve iyi gözüken olarak daha iyisini bilmiyorum.
Beyefendi APT paket yöneticisi kullanmayan dağıtımları kullanmak sıkıntı.

Burada yazdığına göre son sürümleri Ubuntu 22.04 tabalı yani eğer güncellemezler ise destek 2027 Nisan ayında bitecek. Ve bu güncelleme 14 ay önce gelmiş.
Eskisine zamanlarına kıyasla oldukça seyrek bir güncelleme geçmişi var. Proje istikrar ile devam ettiriliyor mu bilmiyorum. Gerçi Ubuntu'nun LTS sürümleri üstüne inşa edildiği için gerekli olmayabilir.

Bayağı hızlı ve hafif bir dağıtım diyorlar. Masaüstü ortamı mı yoksa pencere yöneticisi mi kullanıyor emin olamadım. Sizce geçmeye değer mi?
Masaüstü ortamı.

Bodhi Linux, moksha adlı hafif bir masaüstü ortamını kullanıyor. Moksha enlightenment tabanlıdır.

Bence geçmeye değmez daha fazla alternatif dağıtımlar mevcut.

Bodhi Linux kullandığı masaüstü mü yoksa pencere yöneticisi mi emin olamadım Wikipedia da pencere yöneticisi diyor kendi sitesinde masaüstü diyor.

Bodhi Linux kullandığı masaüstü mü yoksa pencere yöneticisi mi emin olamadım Wikipedia da pencere yöneticisi diyor kendi sitesinde masaüstü diyor.

Masaüstü ortamı hocam.
Enlightment forku Moksha'yı kullanıyor.

Masaüstü yöneticisi Moksha güzel görünüyor ama hızlı değil ve kullanımı çok kolay değil. Ben tercih etmezdim şahsen Bodhi'yi.

Yeni konular

Geri
Yukarı