Her türlü fanteziye açığımSoruyu şöyle garip sorsam;
Çok öyle PC ekranı gibi düşünme bunu. Daha çok dijital verileri okumak için siyah tabanlı ekranlar bunlar. Yani ölü pikseli görecek dinamik bir görüntüden ziyade daha çok okunması gereken verileri görebiliyorsun. Çözümü ise @Jira 'nın dediği gibi arkadaki soketi çıkarıp takmakKokpitteki 6 tane olanı, mesajı aldım bilgi için teşekkür ederim
CRT pek kalmadı galiba artık. Yani güncel uçaklarda. Özellikle ısı sorunları yüzünden CRT'den resmen kaçtı üretici firmalar. LCD gayet iş görüyorBunlar LCD, CRT, LED teknolojilerinden biri olabilir.
Korkma hiç. Yine de dünyadaki en güvenilir ulaşım şekli havayoluSonra bir zamanlar çok sık uçak kazası olmaya başlamıştı, benimde moralim bozulmuştu izlemeyi bırakmıştım.
Hudson nehrine inen Kaptan Sully mi diyorsun Amerika'daki? Eğer oysa iniş takımı değil kuş çarpması yüzünden motor kaybıydı o kaza çünkü.Diğerinde ise pilot uçağı suya indirmişti. Hiç ölüm olmamıştı.
İniş takım kilitlerinde switch'ler bulunur. İniş takımı aşağı inip kilitlendiğinde bu yeşil ışığı yakarlar kokpitte. Genel olarak böyle bir arıza acil inişte yaşanmadı hiç. Fakat çok nadir de olsa normal iniş takımlarını açma sırasında yanmama sorunu yaşanabiliyor. Bir de iniş takımı kilitlenmez salınmış halde kalırsa ve içerde yeşil ışık yanarsa dönüş ve manevra anında iniş takımı savrulur veya içe doğru kayar. Bu sefer içerdeki yeşil ışık switch'ten dolayı yanıp söner kısa devre yapmış gibi. Bu da şüphe yaratır pilota. Acil iniş takımını açtığında bunu zaten kuleye bildirmiş oluyorsun. Kule senin bildiriminden sonra sürekli olarak seni dürbünle fiziki olarak izlemeye başlar. İniş takımını savrulurken görürse seni uyarır. Kilit sesini duymazsan veya bir sorun hissedersen kuleden kontrol etmesini isteyebilirsin, alçak irtifada geçerek. Bir diğer kontrol yöntemi de uçağı sallamak. Sallayarak kilidin yerine geçmesini sağlayabilirsin. Yine de olmazsa artık onun başına geleceği vardır demektirSoruyu şöyle garip sorsam; diyelim ki pilot iniş takımlarının açılması için kolu indirdi fakat iniş takımları açılmadı. Buna rağmen bir şekilde göstergeler iniş takımları açılmış gibi yandı. Her seferinde gözle kontrol yapılmıyor zannedersem, yapılması da pek mantıklı değil gibi. Ama bu risk de var.
Zaten neredeyse NG'lerde de hepsi LCD bildiğim kadarıyla. CRT monitör ürettiği ısı yüzünden kablo donanımı ve yalıtımı malzemelerine aşırı zarar veriyor zaten. Kaliteli bir görüntüyü zaten geç@painkiller CRT'ler ağır ve büyük olduğundan, yüksek güç tükettiğinden ve çok ısınıp, titreşimden etkilenmesi yüzünden modern uçaklarda dediğin gibi kullanılmıyor artık. Mesela MAX'larda mis gibi geniş ekran LCD'ler var ama bil bakalım bir şeye yarıyorlar mı şu an
Eksik olma kral, sana 120.000. mesajlar nasip olsun12.000
Evlerde takılmaya devam zaten aynenİkinizin sayesinde tekrar meraklandım, havacılıkta ne var ne yok, neler oldu, neler geldi, neler bitti diye bugün tüm gece bakacağım.
Benim de zamanım bol, konu aç konuşalım, tartışalım, sabahlar olmasın@painkiller Hocam cevap için teşekkür ederim ve 12.000. mesajınız hayırlı olsun.
İkinizin sayesinde tekrar meraklandım, havacılıkta ne var ne yok, neler oldu, neler geldi, neler bitti diye bugün tüm gece bakacağım.
Zaman bol zaten.