Bölüm mü üniversite mi daha mantıklı?

Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Sizce bölüm okumak mı daha mantıklı yoksa kaliteli bir üniversite de herhangi bir bölüm okumak mı?

Evde kitapçıktan kontrol ettiğim kadarıyla tahminen eşit ağırlıktan 100.000 civarına giriyorum. Sözelde de 20bin civarı.
Sizce herhangi bir üniversite de istediğim bir bölümü okumak mı yoksa gerçekten kaliteli bir üniversite de herhangi bir bölüm okumak mı?

Şu an cidden çok kararsızım. Biliyorum tercihlere daha çok var ama kararlaştırmak istiyorum şimdiden.

İstediğin bir bölümü oku.

Eskiden sevdiğin işi yap derlerdi ama günümüz Türkiye böyle dedirtmiyor. Eğer gideceğiniz yer kaliteli üniversite için konuşuyorum sevebileceğiniz ise gidin.

Eğer çok üst seviye bir üniversite değil ise, istediğiniz bölümü okuyun.
Hacettepe Tarih veya Marmara Felsefe olabilir, bilmiyorum.

İstediğim bölümde çok yüksek sıralama istediğim için şuan tutturduğum sıralamaya göre sadece Burslu Özeller geliyor. Özellerin iş imankanı nasıl bilmiyorum.

İş bulabileceğin ve sevdiğin bir bölüm bulmaya çalış. Bazı bölümlerde üniversitenin önemi yoktur bazılarında vardır. Ama iyi üniversite olsun diye rasgele bir bölüme gitmeyi sakın düşünme. Mezun olduktan sonra iş bulamassan çok kötü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…