Bölüm seçiminde yaşanan kaygıya yönelik ne yapılmalı?

olivieeencamm

Hectopat
10. sınıfım Bilgi Sarmal'ı kaynaklarını alıp soru cozuyorum. En düşük notum matematikten 13. Trigonometri ve birçok formullü konular beni zorladı ve sınav içerisinde formulleri unuttum.
Geri kalan notlarım 70'in üstünde, sadece matematik düşük.
Günlük ders calısmaya calısıyorum. Ben de birçok insan gibi oyun bağımlısıyım, günde 8-9 saat oyun oynuyorum.
Ancak artık hayatıma 1 2 saat ders koymaya calısıyorum.

Ve tek sorunum sececegim bolum ve meslek.
Dilim iyi ancak meslek seçenekleri oldukça dar.
Eşit agırlık en ortası gibi geliyor.
Sayısalda ise matematikten cok korkuyorum.

Okudugum lise ortalama İstanbul lisesi, önerilerinizi bekliyorum.

10. sınıfım Bilgi Sarmal'ı kaynaklarını alıp soru cozuyorum. En düşük notum matematikten 13. trigonometri ve birçok formullü konular beni zorladı ve sınav içerisinde formulleri unuttum.
Geri kalan notlarım 70'in üstünde, sadece matematik düşük.
Günlük ders calısmaya calısıyorum. Ben de birçok insan gibi oyun bağımlısıyım, günde 8-9 saat oyun oynuyorum.
Ancak artık hayatıma 1 2 saat ders koymaya calısıyorum.

Ve tek sorunum sececegim bolum ve meslek.
Dilim iyi ancak meslek seçenekleri oldukça dar.
Eşit agırlık en ortası gibi geliyor.
Sayısalda ise matematikten cok korkuyorum.

Okudugum lise ortalama İstanbul lisesi, önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşım matematikten korkuyorum diye bir şey yok her yerde iyi bir şey kazanmak için matematik çalışmak zorundasın yaza kadar matematiğini geliştirmen için çok süre var ek olarak 2 yılda cidden çalışırsan matematiğini geliştirirsin. Dil Türkiye'de değer görmeyen bir bölüm yurt dışına da gitmek için Boğaziçi falan kazanman lazım başka türlü önü çok kapalı. EA ve sayısal olarak da istediğin mesleklere göre karar vermelisin dersi 2.plana atmalısın, sayısalda çok daha disiplinli çalışmak gerekiyor çalışacağını düşünüyorsan göz ardı etme ama yapamayacağını düşündüğün bir şeye de girişme geniş düşünmelisin bence. birçok mesleği araştır 11.sınıfın başına kadar istediğin alana karar verebilirsin.

Daha karar vermek için çok erken, çocukluktan beri bir hayalin yoksa kararın milyon kere değişecektir muhtemelen. Ama illa öneri vermek gerekirse eşit ağırlıktan güzel bir üniversitede işletme öneririm. Yurt dışı olanağı çok fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı