Böyle Imamlar Istiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de benzer hatalar yapmadık mı? 1. Dünya Savaşından sonra bugünkü haritalarla Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de kalan Türk'leri kaderlerine terk etmedik mi? Ege'deki adaları Yunanlara hediye ederek, Kıbrıs'ı İngilizlere hediye ederek oradaki Türk'leri kendi kaderlerine terk etmedik mi? Kırım'da, Yakutistanda, Sincan'da katledilen onbinlerce Türk'e karşı sessiz kalmadık mı? Biz de Türk olarak kendimize ihanet etmedik mi? O zaman Türk'ün Türk dostu yoktur dememiz gerekmez mi?
Kafanızı böyle boş şeylerle yıkamayın. Yok isyan etmişmişte. Gidin bir araştırma yapın önce. Bir tarih okuyun. Sözcü'den, Cumhuriyet'ten okuduğunuz metinlerle yazmayın buraya.
Sen demiyor musun "Kendini Türk hisseden" diye. Hiç Türk bayrağı gören bir Filistinli gördün mü sen? O bayrağa da, Türklere de nasıl aşkla baktıklarını gördün mü hiç? Ama Filistinliler de Arap o zaman onlar da mı, hiç baş kaldırı yapmamış olanlar da mı hain, düşman? Birkaç olay yüzünden koca bir ırka suç atmak o küçümsediğiniz dincilerden, imamın bahsettiği cahil cemaatten daha cahil duruma düşürür sizi. Zira Cumhuriyet tarihine, 1938'den sonrasına bakarsan Arapların yaptığının milyon katını biz kendi ırkımıza yaptık...

Son cümlene katılmıyorum. Türkler asla Araplar gibi birbirini kırmadılar. Şurda son 20 yılda bile nerdeyse tüm Türk tarihinde birbiriyle savaşından fazla sayıda Araplar birbirlerine girmişler mezhep savaşı olsun çıkar savaşı olsun fitne olsun. Sen hiç bir Azeri, Uygur, Türkmen, Kıbrıs, Balkan Türk'ünün Türkiye Türküyle o veya bu sebeple birbirine düştüğünü gördün mü?

Hic actigim konuda, var olan kompozisyondan bu kadar cikilmamisti. Helal olsun @H. Hüseyin konuyu nerelere bagladin. :)
Konuyu bağlamak değil hocam. Ben sadece bir ırkın bu kadar kolay hain ilan edilmesine karşıyım. Ve sadece o kısma yanıt verdim. Bizim tarihimiz ahım şahım değil. Sağcı-solcu çatışmaları, ülkücü-komünist çatışmaları, Gezi parkı olayları, 15 Temmuz olayı.. İçimizden hainler çıktığında "İçimizdeki hain" diyor geçiyoruz. Koca Türk Irkı'nı lanetleyeni gördünüz mü hiç? Peki başka ırklara karşı neden böyleyiz? Ben buraya karşı çıkıyorum sadece. Konunu dağıttığım için de tekrar özür dilerim. :)

Suriyeli gelip benim hastane sıramı çalamaz hocam. Biz daha o zamanlar kendi topraklarımızı zor kurtardık. 18 cepheden birinde kazanmışız. Onda da 250000 kayıp. Bu vatan bu hale zorla geldi. Siz daha biz niye ona buna yardım etmedik diyorsunuz. Sizin gibiler işte bugün Lozan keşke olmasaydı diyor. Enver diye bir adam Osmanlı paşası gidiyor 90.000 adam donarak ölüyor. Siz daha Türkü kötüleyin.

Benim amcam nasil bir insan biliyor musunuz? Kendisinden iğreniyorum. Ne dedi biliyor musunuz?

"Keşke Cumhuriyet kurulmasaydı halimize bak."

Ben bu laftan sonra diğer odaya gidip ağladım. 5 yaşındaki çocuk da 50 yaşındaki adam da cahil. Adam mühendis diyor ki 2023'te Lozan bitecek. Her gün vatanım için bu yaşımda yurt dışında olimpiyatlarda ülkemi temsil ediyorum. Ama düşünmeden edemiyorum bu insanlar iflah olmayacak mı diye.

Bizim Osmanlı'mız bozuk para gibi bu aziz milletin evlatlarını harcmasaydı emin olun Filistin'e değil o kadar askerle Kafkaslar bizdeydi.

Ya işte hocam klasiklerden ne bekliyorsun yine kulaklığı kırdım gitti gül gibi Kraken yeni almak zorundayım :(

Benim yazdıklarım ile "Keşke Cumhuriyet kurulmasa idi", "Keşke Lozan olmasa idi" ve "Türk ırkını aşağılama" nın alakası ne? Çarpıtmadan okuyun hocam. Ki zaten "Türk ırkını aşağıladığımı"iddia edip Osmanlı'yı aşağılıyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...

Kusura bakmayın bir Müslüman her zaman susmaz. Dindarım diye susacak değilim. Alnım secdeye 5 vakit değiyor şükür. Kastettiğiniz iki terim de aynı şey.
İstediğim gibi peygamberimizin sözlerinden parçalar atarım.

TDK'dan sayfalar:
TÜRK DİL KURUMU

Dindar insan dini görüşlerini yaymak için istediğini yapar. Buna dinci denir. Sözlüğe bak.

@145773
Dinci ile dindar aynı şey değildir. Bakın mesela eğitim sisteminde evrimci vardır dinci vardır. Ama dindar diye bir kesim yoktur.

Mesela iş hayatında esnaflar arasında temiz iş yapan var. Üçkağıtçı var bir de dinci var. Siz zaten bunları aynı alarak en büyük hatayı yapıyorsunuz.

Dindar, dini Allah’a has kılarak; aracı tanrılar edinmeksizin iman eden iken, dinci; dini Allah’ın elinden alarak kişilere entegre eden zahmet abidesidir…

Dindar, toplumsal değerleri kucaklayarak; bireyselliği geri plana iter. Dinin en büyük düşmanı olan “sürü psikozunu” reddederek, aydınlanmacılığı öne alır. Dinci ise, “sen garışma hocalar bilir” edebiyatı eşliğinde; küfür ve riya pazarlamacılığı yapar…

Dindar, “emperyalizm Çanakkale’ye dayandığında, başı kınalı olarak cepheye koşandır”, Dinci ise “İngiliz mandasında selamet arayandır.”

İngiliz mandası isteyen Selamet-i Osmaniye de dinciydi.

Benim yazdıklarım ile "Keşke Cumhuriyet kurulmasa idi", "Keşke Lozan olmasa idi" ve "Türk ırkını aşağılama" nın alakası ne? Çarpıtmadan okuyun hocam. Ki zaten "Türk ırkını aşağıladığımı"iddia edip Osmanlı'yı aşağılıyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...
Osmanlı Türk ırkı ne alaka? Osmanlı çok uluslu bir devletti. Bizimkiler neden Filistin'e gitmedi diyorsun biz zorunlu muyuz "bize hep yardım eden" Arap kardeşlerimize yardım etmeye?

Ek olarak dediğim gibi nasıl yardım edecektik?

Son cümlene katılmıyorum. Türkler asla Araplar gibi birbirini kırmadılar. Şurda son 20 yılda bile nerdeyse tüm Türk tarihinde birbiriyle savaşından fazla sayıda Araplar birbirlerine girmişler mezhep savaşı olsun çıkar savaşı olsun fitne olsun. Sen hiç bir Azeri, Uygur, Türkmen, Kıbrıs, Balkan Türk'ünün Türkiye Türküyle o veya bu sebeple birbirine düştüğünü gördün mü?
Yüzbinlerce insan öldü hocam içimizde. Sağ-Sol, Ülkücü-Komünist diye. Osmanlı'da da birsürü olay var. Ancak dediğiniz gibi, dışa karşı birlik olmasını hep bildik çok şükür. İçte ne kadar çatışsak da dışa karşı sıkıyız. Anlatmak istediğim ise o değil zaten. Demek istediğim şey, içinden birkaç hain çıktı diye koca bir ırkı hain ilan edemeyiz.

Konuyu bağlamak değil hocam. Ben sadece bir ırkın bu kadar kolay hain ilan edilmesine karşıyım. Ve sadece o kısma yanıt verdim. Bizim tarihimiz ahım şahım değil. Sağcı-solcu çatışmaları, ülkücü-komünist çatışmaları, Gezi parkı olayları, 15 Temmuz olayı.. İçimizden hainler çıktığında "İçimizdeki hain" diyor geçiyoruz. Koca Türk Irkı'nı lanetleyeni gördünüz mü hiç? Peki başka ırklara karşı neden böyleyiz? Ben buraya karşı çıkıyorum sadece. Konunu dağıttığım için de tekrar özür dilerim. :)
Kardeşim Arap derim Kürt derim Ermeni derim susarım. Her ırkı lanetlemiyorum bu nasıl bir kafa?

Yüzbinlerce insan öldü hocam içimizde. Sağ-Sol, Ülkücü-Komünist diye. Osmanlı'da da birsürü olay var. Ancak dediğiniz gibi, dışa karşı birlik olmasını hep bildik çok şükür. İçte ne kadar çatışsak da dışa karşı sıkıyız. Anlatmak istediğim ise o değil zaten. Demek istediğim şey, içinden birkaç hain çıktı diye koca bir ırkı hain ilan edemeyiz.
Hocam bilirsiniz Arabistan'da ne kadar topragımız olduğunu neden bu Araplar isyan etti?

Hoca haklı, haklı ama ben diğer bir çok aktif olan dolandırıcı, sahtekar, yobaz hocaların yüzende sana da ısınamadım, affet hocam :rolleyes:

Neyse, farklı bir noktaya atayım ben okumu.
Tam böyle adımımı atıyorum sonra birileri dürdtüyor... Ve ben yine geri adım atıp "kötünün iyisiyle" yetinmeye çalışıyorum. Ve tabi esasen cennet olan vatanımda bencil tohumları halen filizlendiği müddetçe asla huzur bulamayacağımı anlıyorum.

Bana, geçen siyasetten ban atan Mod kardeşim, ben artık siyaset yapmıyorum, fark ettin mi? (Hoş, normalde zaten yapmazdım ya işte, ayda yılda ben de yapayım dedim ve bir çuval inciri üzüm şarabına çevirdim.) Nasıl, akıllanmışım değil mi :D

Turk irkından çıkan hain it herifler hem bu dünyada çeker hem de öte tarafta. Irkını aşağılarsan sen de alçaklaşırsın. Türkiye'ye müdahale etmesi gerekir ABD nin diyenlerden farkın kalmaz. Sağ sol her yerde oldu.

Hoca haklı, haklı ama ben diğer bir çok aktif olan dolandırıcı, sahtekar, yobaz hocaların yüzende sana da ısınamadım, affet hocam :rolleyes:

Neyse, farklı bir noktaya atayım ben okumu.
Tam böyle adımımı atıyorum sonra birileri dürdtüyor... Ve ben yine geri adım atıp "kötünün iyisiyle" yetinmeye çalışıyorum. Ve tabi esasen cennet olan vatanımda bencil tohumları halen filizlendiği müddetçe asla huzur bulamayacağımı anlıyorum.

Bana, geçen siyasetten ban atan Mod kardeşim, ben artık siyaset yapmıyorum, fark ettin mi? (Hoş, normalde zaten yapmazdım ya işte, ayda yılda ben de yapayım dedim ve bir çuval inciri üzüm şarabına çevirdim.) Nasıl, akıllanmışım değil mi :D
Hocam zamanında böyle neden biz Filistinlilere yardım etmedik diyip ordumuzun halini bilmeyenlere uyuz oluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı