Boksör vs Güreşci sokak kavgasında kim alır?

gedik

Kilopat
Katılım
1 Mayıs 2016
Mesajlar
709
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
UFC'de gördüğümüz üzere 3 tane güreşci var. Khabib, İslam ve Khamzat bunlar UFC'yi domine ettiler.

Rıza Kayaalp ile Mike Tyson(Prime dönemi) sokakta kapışsa kim alır sizce?
 
Bence yarı yarıya. Boksör ayakta kalabilirse döver ama yere düşerse artık bir şey yapamaz veya ben bir şey yapmasını bilmiyorum :D.
 
Yabancı forumlarda genel kanı güreşcilerin alacağı yönünde.

Boksörler uzaktan dövüşerek knockout etme üzerine eğitilir ve vucutlarının üst kısımlarını daha cok Omuz ve tricepslerini çalıştırır. Güreşci ayak parmağından boynuna kadar tüm kas gruplarını kullanır.

Boksörün yumruk tutturma şans yüzdesi düşüktür. Bir güreşcinin boksörün vücudunu yakalaması daha olasıdır.

Boksörlerin bilekleri kuvettli olmaz daha seri yumruk atmak için forearmları yeteri kadar gelişmemiştir. Güreşcilerin bilekleri neredeyse bilek güreşcileri kadar sağlamdır. Boksörün kolunu tuttuğu anda kurtulma şansı düşüktür.
 
Tyson'ın uzaktan dövüşüp seri ve sağlam yumruklar atması gerek ki bu da Tyson'ın dövüş tarzının tam tersi. Tyson Muhammed Ali veya Anthony Joshua gibi minimum hasara oynayıp uzaktan işini halleden bir boksör değil.
Adamın dibine girip ağır ataklar yapıp indiren bir tarzı var, boşuna Iron Mike lakabını almadı.

Boksörün burada dezavantajı yüz gibi belirli bir bölgeye oynaması, ikisi ters sporlar olduğu için güreşçinin hareketini kestiremeyip hazırlıksız yakalanma ihtimali çok yüksek. Atıyorum sen gardda beklerken bir anda sarılıp kilide alabilir.
Yani eğer Rıza Kayaalp'e yakınlaşırsa onun elinden kurtulmasının imkanı yok adamı tutar yerden yere vurur kaburgalarını kırar. Sadece Mike için geçerli değil boksörler yere düşerse veya arkadan yakalanırlarsa işleri biter.

Rıza'da tehlikeli ama Tyson kadar değil. Prime Tyson, bir de eldivensizse anında yamultur.
 
Normalde bu soru çok öznel ama karşıdaki kişiye Tyson diyorsanız işte orada işler döner. Mike'nin yumruğu karşısında güreşçi hiçbir şey yapamaz. O yumruğu yediği anda güreşçi etkisiz hale gelir ışıklar kapanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı