Borsa hesabında -30.000 TL görünüyor

Wilson Fisk

Kilopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Arkadaşlar durum biraz garip geldi bana, ben bu işlerde yeniyim yatırımlık hisse alıyorum. Başıma gelen şu, Dapgm'den parça parça halinde ortalama 31,75 liralık maliyetle yaklasık 175 adet lot almıştım(küsuratlı olabilir adedi tam hatırlamıyorum). Ve dün akşam borsa kapadıktan sonra şöyle bir mesaj aldım "degerli musterimiz, dapgm. E senedi %540.72 bedelsiz sermaye artirimi yapmis, hesaplariniza yansitilmistir." ve şimdi borsa açılınca baktım ki 1121,25 adet hissem olmuş toplam kar zarar ortalaması olarak -30.000 TL görünüyor ama hesabımda toplamda 8000 TL vardı. Şimdi bu durum ne anlama geliyor iyi mi kötü mü oldu anlamadım. Konuyu mümkün mertebe anlaşılır anlatmaya çalıştım hatalarım varsa affola.

Arkadaşlar durum biraz garip geldi bana, ben bu işlerde yeniyim yatırımlık hisse alıyorum. Başıma gelen şu, Dapgm'den parça parça halinde ortalama 31,75 liralık maliyetle yaklasık 175 adet lot almıştım(küsuratlı olabilir adedi tam hatırlamıyorum). Ve dün akşam borsa kapadıktan sonra şöyle bir mesaj aldım "degerli musterimiz, dapgm. E senedi %540.72 bedelsiz sermaye artirimi yapmis, hesaplariniza yansitilmistir." ve şimdi borsa açılınca baktım ki 1121,25 adet hissem olmuş toplam kar zarar ortalaması olarak -30.000 TL görünüyor ama hesabımda toplamda 8000 TL vardı. Şimdi bu durum ne anlama geliyor iyi mi kötü mü oldu anlamadım. Konuyu mümkün mertebe anlaşılır anlatmaya çalıştım hatalarım varsa affola.

Dün borsa da bayağı bir düşüş vardı ama dediğin şeyin olması imkansız likidite olsa zaten 8000TLEN gider -30000 yazmaz o -300,00 olmasın. Rakamlara bir daha bak bence.

Bedelsiz sermaye artırımı şirketin sermayesini kendi kaynakları ile artırmasıdır. Bu durumda bölünme oranında hisse sayısı da artar. %540 bölündü ise hisse sayısı da yaklaşık 6 kat artacaktır. Sizin elinizdeki hisse sayısı 6 katına çıkar ama hisse senedinin fiyatı da 6'ya bölünür. Tam olarak bu bölünmeden dolayı sistemler ilk gün afallıyor ve kar zarar kısmı şaşıyor. Bir kaç güne bankanız düzeltecektir. Bir problem yok yani.

Screenshot_20240806_103727_ZBorsa.jpg

@Kierkegaard66 Hocam hesapta böyle görüyünüyor. Bu hissenin fiyatı da 4,7 küsur liralara düşmüş. Peki durumun böyle olması kötü bir şey mi?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2275522

@Kierkegaard66 Hocam hesapta böyle görüyünüyor. Bu hissenin fiyatı da 4,7 küsur liralara düşmüş. Peki durumun böyle olması kötü bir şey mi?
Hocam kaç adet hisse artarsa aynı oranda fiyatı da düşer. Bedelsiz artırımın olumlu veya olumsuz doğrudan bir katkısı yok. Yalnız yanlış anlamanızı istemem ama daha böyle temel bilgileri bile öğrenmeden borsaya girerseniz kaybedersiniz.

Yalnız yanlış anlamanızı istemem ama daha böyle temel bilgileri bile öğrenmeden borsaya girerseniz kaybedersiniz.

Haklısınız yanlış anlayacağım bir durum yok. Öğrenme süreci biraz yoracak gibi açıkçası üzerinde çalışsam bile öğrenememektek korkuyorum o yüzden biraz tecrübe edinme anlamında bu yola girdim.

Eki Görüntüle 2275522

Ziraat maliyet düzeltmesi yapmamış. Senin elindeki sayıyı 31 küsur TL ile çarpıp maliyetini hesaplayıp elindeki sayıyı 4 küsur TL ile çarpıp güncel tutarını hesaplamış ve farkını almış. Böyle olması bir sorun teşkil etmez sadece yanlış - olarak gösterir, banka kendi düzeltebilir.

Ziraat maliyet düzeltmesi yapmamış. Senin elindeki sayıyı 31 küsur TL ile çarpıp maliyetini hesaplayıp elindeki sayıyı 4 küsur TL ile çarpıp güncel tutarını hesaplamış ve farkını almış. Böyle olması bir sorun teşkil etmez sadece yanlış - olarak gösterir, banka kendi düzeltebilir.

Evet hocam, hemen ertesi günlerde fiyat değerleri kendiliğinden düzeldi. Burada açtığım konuyu unutmuştum, bilgilendirmemişim.

Yeni konular

Geri
Yukarı