Borusan Asım kocabıyık Mesleki Anadolu pişmanlık mıdır?

LLuser

Centipat
Daha fazla  
Denemelerim 400 civarlarında çalışırsam 450 yapabileceğimden eminim fakat içimde öyle bir istek yok. Fen liselerinden nefret ediyorum Anadolu'ya gideceğim, 20-30 dakika uzaklığımda Büyükçekmece Atatürk Anadolu lisesi var. Orasıda çalışma isteği edinmemi sağlıyacak kadar cazibeli bir yer değil, gezdik gördük görüştük hocalarımlada konuştuk ehh işte dedim. Ortaokuldan liseye geçmenin büyüsü etkilemişti ama mantıklı düşününce sevememedim. Elektrik elektronik ile uğraşıyorum üniversite okumak pek içime sinmiyor okursam Almanya'da okumak istiyorum. Benim gibi birisi için mantıklı olan şey tabiikide meslek lisesine gitmek, Türkiye'nin en iyi meslek liselerinden biri olan Borusan'da çok yakınımda. Tanıdığımdan orada okuyor bayağı memnun. 12. sınıf ikinci dönemde staj yapıldıktan sonra isteğe bağlı orada çalışmaya devam edilebildiğini duydum, bu doğru mu? Yüzdelik diliminin düşük olması öğrenci kalitesini nasıl etkiler? Ufak çaplı bir zorbalığa uğradım hep, lisede aynısı olsun istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek liselerine karşı insanlar hep önyargılı ancak iyi meslek liseleri de var. Seçebilirsin yani baya iyi bir liseyse. Zorbalık konusu her yerde başına gelebilir ama istediğin liseye git derim sonradan çok pişman olursun. Ara sınıfta geçiş yapmaya kalksan alışma süreci vs. derken çok zorlanılıyor kendimden biliyorum. Borusan'ın okulu olması bir avantaj bence stajı orada yaparsın ama işe alınma konusu seni beğenirlerse iş teklifi yapabilirler tabii ki.

Dilim ne kadar düşükse o kadar iyi.

Evet biliyorum ufak bir çaşışmayla %6 ya girebililcrğimi düşünüyorum. Anadolu liseleri ama onlar hep. FRC takımı önemli olan benim için, en iyi Anadolu FRC bile borusanı FRC'sinin yanında ufacık kalıyor. Ayrıca borusandan tandığım var, o nedenle orası biraz daha garanti ne olduğunu daha iyi biliyorum.

Meslek liselerine karşı insanlar hep önyargılı ancak iyi meslek liseleri de var. Seçebilirsin yani baya iyi bir liseyse. Zorbalık konusu her yerde başına gelebilir ama istediğin liseye git derim sonradan çok pişman olursun. Ara sınıfta geçiş yapmaya kalksan alışma süreci vs. derken çok zorlanılıyor kendimden biliyorum. Borusan'ın okulu olması bir avantaj bence stajı orada yaparsın ama işe alınma konusu seni beğenirlerse iş teklifi yapabilirler tabii ki.
Arkadaşım meslek lisesine gidersem üniversite okuyup yurt dışına gitmemin zor olacağını söyledi. Tek şüphem o.

@LLuser tanıdıkla yürüyeceğini sanmıyorum.

Arkadaşım meslek lisesine gidersem üniversite okuyup yurt dışına gitmemin zor olacağını söyledi. Tek şüphem o.
Üniversite okumak ve yurt dışına gitmek ayrı şeyler mi yoksa yurt dışında mı okumayı kastediyor bilmiyorum ama her şekilde alakasız.

@LLuser tanıdıkla yürüyeceğini sanmıyorum.

Üniversite okumak ve yurt dışına gitmek ayrı şeyler mi yoksa yurt dışında mı okumayı kastediyor bilmiyorum ama her şekilde alakasız.

Üniversite oku yurt dışına git diyor, bende üniversite okumam okursam alamanyalarda okurum diyorum.

Evet biliyorum ufak bir çaşışmayla %6 ya girebililcrğimi düşünüyorum. Anadolu liseleri ama onlar hep. FRC takımı önemli olan benim için, en iyi Anadolu FRC bile borusanı FRC'sinin yanında ufacık kalıyor. Ayrıca borusandan tandığım var, o nedenle orası biraz daha garanti ne olduğunu daha iyi biliyorum.

Alakası bile yok çalışmana ve istemene bağlı. Lise arkadaşlarımdan üniversite okuyup yurtdışına gidenler var. Yurtdışında üniversite okuyan da var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı