Boşlukta hissetmek

Benim o insanlardan pek farkım yok zihinsel ve fiziksel problemli, maddi manevi sıkıntılı bir insan olarak.

Belki o insanlar gençliği çok güzel yaşadı iyi okullarda okudular ben de o var mı? Ne geleceğim, ne geçmişim, ne de şu an yaşadıklarım hepsi çok kötü.

İşim var kölelik yapıyorum asgari ücrete.
Hocam oradan bir ortamla ya da yükselme muhabbetiyle uğraşma şansınız yok mu ? Eğer tek başınıza git gel yapıyorsanız düzelmez bu iş size bir ortam geleceğe dair de umut olabilecek bir yol lazım. En olmadı işten sonra kpss filan çalışın ya da ne bileyim sizi düzgün bir iş ortamına atabilecek bir şey öğrenin. Fazla klişe olsun istemiyorum ama eğer bunlardan birini sağlayamassanız o mental öyle sürer gider iyice kendi içinize dönersiniz yani. Arkadaş ortamı yapmak da önemli onu da zorlamaya çalışın biliyorum olmayınca harbiden zor oluyor klişe olsun diye söylemiyorum dediğim gibi ama başka yolu da yok. Arkadaş ortamı ve iş konusunda bir yol lazım size.

Geçmişin kötü olabilir, geleceğin belirsiz olabilir, şu an da seni boğuyor olabilir ama bu senin hareketsiz kalman, kendine acıman ya da pes etmen için bahane değil. Herkesin hayatında adaletsizlikler var. Ama kimse gelip seni kurtarmayacak. Kötü bir geçmişin varsa bu seni zincirlemiş değil, sadece daha sert başlamışsın demek. Eğer zihinsel, fiziksel, maddi sıkıntıların varsa, evet bu daha zor bir yol ama o yol hâlâ açık. Gerçekten battıysan ya dibin zıplamak içindir ya da çürüyüp kalmak için. Hangisi olacağına sen karar vereceksin. Ve acı ama gerçek: hayat her zaman güllük gülüstanlık değil. Bunun için de acı çekmeye gerek yok hiç yoktansa pozitif düşün.

İş öyle bir iş değil beden işi kölelik.

Ailenle bu durumu konuşmak iyi gelebilir inanıyorsanız namaz kılabilirsin kafanı dağıtmak için oyun oynayabilirsin ve bu sorunu sadece sen yaşıyormuşsun gibi hissetme her insan bu evrelerden geçebilir

İşi bırak, sınava çalışmaya başla bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…