Boştayken düğmeden kapatma sonrası bilgisayar kasıyor

Az şekerli çay

Hectopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
56
Çözümler
1
Selamlar birkaç gün önce öğlen vakti bilgisayarda arkadaşlarla oyun oynarken geç kalmamak için oyunu kapatıp bilgisayarı ise masaüstündeyken düğmeye basılı tutarak kapattıydım. Fakat o günden beri donmalar var. Arkadaşlarla Minecraft oynarken Discord açıp konuşurduk mesela o zaman bile 3.5 Gigabyte RAM kullanırdı fakat şimdi sadece Google Chrome bile açık olsa 3 Gigabyte'a dayanıyor. Haftalar önce arkada başka oyun açıkken kullandığım bilgisayarım şu an oyun açık olmadan bile donmalar yapıyor şu an bile sadece Chrome açık ve maksimum olan 4 Gigabyte'a erişti donmalar yapıyor ara sıra. Format atmama rağmen çözüm olmadı. Bunun çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler.
Bilgisayar:
Anakart: MSI MS-7529 (G31TM-P21)
İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9300.
RAM: Elixir 2 GB 800MHz.
Ekran kartı: ASUS GTX760.
PSU: Xigmatek SL-8600eps 600watt.
HDD: Seagate 500GB 7200RPM, WD 500GB 7200RPM.
Windows 7 Pro 64 Bit (Seagate diskine yüklü)
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    621,7 KB · Görüntüleme: 36
  • 2.png
    2.png
    644,6 KB · Görüntüleme: 28
Bunu farklı kaydet deyip .bat uzantılı kaydedin. daha sonra çalıştırın sorununuzu belki çözebilir. (kayıt türünü tüm dosyalara değiştirin kaydederken. Uzun sürecek yarıda kesmeyin.)

Geç yazdığım için kusura bakmayın bir ara hiçbir şey açık değilken bile bütün RAM'i harcamaya başladı kapat aç yapmak zorunda kaldım, şimdi RAM kullanımı 1.60 hizalarında ve yavaş yavaş artıyor, dediğinizi yaptım fakat işe yaramadı gibi.
 
(2*2)-1 = 3GB Sanal Bellek Boyutunu 3 GB ayarlayın. Aero Temasını kapatın Klasik tema ya da Basic temayı kullanın. Chrome ve Roblox açıkken bu kadar RAM kullanımı bana normal geliyor. Devam ederse format atarsınız.
 
(2*2)-1 = 3GB sanal bellek boyutunu 3 GB ayarlayın. Aero temasını kapatın klasik tema ya da Basic temayı kullanın. Chrome ve Roblox açıkken bu kadar RAM kullanımı bana normal geliyor. Devam ederse format atarsınız.

Hocam normal geliyor diyorsunuz fakat ben bu ayarlarla daha bir hafta önce hiç kasma olmadan, arkadaşlarla Discord da konuşurken 1GB RAM'li Minecraft sunucusu açıp oynuyorduk şimdi bırakın sunucu açmayı Google da dolaşırken Windows fotoğraf görüntüleyicisi açınca düşük RAM hatası alıyorum.
 
Yukarıdaki dosya düzgün çalıştığı taktirde sistemi düzeltmesi lazımdı hala düzelmiyorsa format atmanızı tavsiye ederim.

Hocam 2 kere format attım fakat gene de düzelen olmadı 3. formatın işe yarayacağını sanmıyorum ilkinde yüklü hard diskin sadece C diskine biçimlendirme yapmış iken ikincisinde 250 şerli olan C ve D diskini birleştirip biçimlendirdiydim (Windows 7 yükleyicisinde) acaba düğmeden kapatınca RAM'i veya hard diski mi yaktık.
 
Dediğim gibi bu RAM kullanımı normal geliyor bana Windows 7 normal sürümleri üzerinde ağır bir optimizasyon yapmadıkça 750 MB aşağısını göremezsiniz. (hiçbir şey yüklenmemiş hali.) Bence siz Windows 7 Starter yükleyin. Çok daha az RAM kullanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı