Bot.rar VirusTotal ve Hybrid Analysis Sonuçları Zararlı Buluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kötü amaçlı kullanılmaya açık olduğundan muhtemelen riskware sınıfında görülüyor.

Bıçak gibi. Normalde yasal ama başka birinin elinde kötü amaçlı da kullanılabilir.

Arşivden çıkarıp uygulamayı taratmak daha etkili sonuç verir ayrıca, bazı vendörler arşivi taramaz.
Bu uygulama bazında genel bir soru sormak istiyorum bu tarz uygulamalar aktif olduğunda mı veriyi çekiyor yoksa tek bir kere çalıştırılması da yeterli mi? mesela bu sürüm 2020den kalam bir sürüm güncel değil programın yapımcısı veya cracki yapan kişi isterse benden şu an bu verileri çekebilir mi?

Son düzenleme:
Kafamı karıştıran da bu zaten nereden indirdiğimi bilmiyorum ancak güvenlik konusunda çok baştan savma biri değilim riskli gördüğüm bir siteden indirdiğimi sanmıyorum şu an 2020 yılında çıkardığım klasörü buldum bunu hybrid ile son kez taratsam siz de olur derseniz silip içim rahat bir şekilde hayatıma devam etsem sizin için bir sorun olur mu?

Hybridanalysis klasör olarak taratmamı engelliyor sadece rar olarak mı taratabiliyorum veya sizin şuradan kontrol et dediğiniz başka bir site var mı?

Kullanın gitsin hocam. Bu güne kadar bir şey olmamış. Eğer program internete vs. bağlanmıyorsa gelecekte aynı dosyayı sorunsuz kullanırsınız. Başka bir site aklıma gelmiyor şimdilik.

Kullanın gitsin hocam. Bu güne kadar bir şey olmamış. Eğer program internete vs. bağlanmıyorsa gelecekte aynı dosyayı sorunsuz kullanırsınız. Başka bir site aklıma gelmiyor şimdilik.
Uygulama garip bir uygulama dosyalara ihtiyacı yok sadece ikona tıklayarak programı açıyoruz(.exe olduğu için sanırım) ve hareketlerimizi kopyalayıp tekrarlıyor uygulamanın internetle bağlantısı olduğunu nasıl anlayabilirim? gelecekte ihtiyacım olabilir düşüncesiyle sormak istedim bunu anlamanın bir yolu var mı? bir uygulama veya site gibi yoksa interneti kesip uygulamayı açınca internet ile alakalı bildirim gelmesini mi beklememiz gerekiyor?

Uygulama garip bir uygulama dosyalara ihtiyacı yok sadece ikona tıklayarak programı açıyoruz(.exe olduğu için sanırım) ve hareketlerimizi kopyalayıp tekrarlıyor uygulamanın internetle bağlantısı olduğunu nasıl anlayabilirim? gelecekte ihtiyacım olabilir düşüncesiyle sormak istedim bunu anlamanın bir yolu var mı? bir uygulama veya site gibi yoksa interneti kesip uygulamayı açınca internet ile alakalı bildirim gelmesini mi beklememiz gerekiyor?

Aslında o kadar aksiyona gerek yok. Sorun olacağını zannetmiyorum ben. Dosyayı Google hesabınız varsa Drive'a atın dursun. Lazım olduğunda indirirsiniz. Hatta herkese açık olacak şekilde paylaşın bir de ben deneyeyim.

Bu uygulama bazında genel bir soru sormak istiyorum bu tarz uygulamalar aktif olduğunda mı veriyi çekiyor yoksa tek bir kere çalıştırılması da yeterli mi? mesela bu sürüm 2020den kalam bir sürüm güncel değil programın yapımcısı isterse benden şu an bu verileri çekebilir mi?
Bu konuyla ilgili de kesin bir yorum yapılamaz, sanıyorum türlü türlü senaryolar vardır.

ESET, Kaspersky gibi yazılımların böyle bir veri hırsızlığı durumunda uygulamayı çoktan enseleyeceğini sanıyorum. Şu ana değin böyle bir tepki vermedilerse uygulamanın (halen riskli olsa da ve etik sayılmasa da) kullanımında muhtemelen sorun çıkmayacağını zannediyorum.

Bu forumda korsan yazılımlara destek verilmediğinden daha fazla söz söylemek istemiyorum ve ilgili korsan uygulamaya dair tüm dosyaları kaldırmanızı öneriyorum.

Bu konuyla ilgili de kesin bir yorum yapılamaz, sanıyorum türlü türlü senaryolar vardır.

ESET, Kaspersky gibi yazılımların böyle bir veri hırsızlığı durumunda uygulamayı çoktan enseleyeceğini sanıyorum. Şu ana değin böyle bir tepki vermedilerse uygulamanın (halen riskli olsa da ve etik sayılmasa da) kullanımında muhtemelen sorun çıkmayacağını zannediyorum.

Bu forumda korsan yazılımlara destek verilmediğinden daha fazla söz söylemek istemiyorum ve ilgili korsan uygulamaya dair tüm dosyaları kaldırmanızı öneriyorum.

Hocam bağımsız bir araç olabilir. Direkt korsan olarak düşünmemek lazım. Nereden indirdiğini öğrensek büyük ihtimalle sorunu çözerdik.

Bu korku bana yetti zaten tüm dosyaları siliyorum daha da açmam ömrümden ömür gitti.
Bende bulunan dosyanın haala ne kadar güvenilir olduğundan kesin olarak emin olmadığım için paylaşarak sizi de riske atmak istemem. Uygulamaya erişmek istiyorsanız eğer "mouse and keyboard Recorder robotsoft" yazarak programa ulaşabilirsiniz en üstte çıkıyor.
Bana yaşadığım bu stresli dakikalarda yardımcı olarak içimi rahatlattığınız için çok teşekkürler.
@Scyhell @397444

Bu korku bana yetti zaten tüm dosyaları siliyorum daha da açmam ömrümden ömür gitti.
Bende bulunan dosyanın haala ne kadar güvenilir olduğundan kesin olarak emin olmadığım için paylaşarak sizi de riske atmak istemem. Uygulamaya erişmek istiyorsanız eğer "mouse and keyboard Recorder robotsoft" yazarak programa ulaşabilirsiniz en üstte çıkıyor.
Bana yaşadığım bu stresli dakikalarda yardımcı olarak içimi rahatlattığınız için çok teşekkürler.
@Scyhell @397444

Hocam alternatif bulunabilir herhalde. Ben olsam silmezdim en azından buluta yükleyin. Bu kadar panik olmaya gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı