Boy-Kilo sıkıntım

Yubup

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2007, Mart ayı doğumluyum. Boyum 181 cm. Kilom 57 çok normal falan desenizde takıldığım ortamdaki arkadaşlarım benden daha uzun ve kaslılar. Kas için kilo almam gerek ama ne yaparsam ne edersem alamıyorum. Bana bir çare bulun yav küçüklüğümden beri zayıfım. Bir de şu sıkıntı var küçükken bir şekilde gücüm yetiyordu ama artık millet kas yaptı lafımı geçiremiyorum Amacım zorbalık değil kız meselesi falan da var işte anlayın siz.

Düzgün bir beslenme ile vücut çalışman gerekiyor kas kazanımı ve vücudunun şekillenmesi için

Boyunun uzaması durduğunda daha rahat kilo alabilirsin, şu an için yapacak pek bir şey yok.

Boyunun uzaması durduğunda daha rahat kilo alabilirsin, şu an için yapacak pek bir şey yok.
Eğer gelişim çağında kilo alamazsam omuzum genişlemez diye biliyorum. Umarım yanlıştır hocam.

Spor yapın ama önce bir hekime başvurun kontrol amaçlı hormonal, metabolizmaya bağlı veya başka bir fizyolojik sorununuz var mı? Yoksa genellikle hareketsizlikten veya beslenme şeklinden kaynaklıdır. Ama akranlarınızın vücuduyla kendinizi karşılaştırma gafletine düşmeyin zira herkesin genetik ve dolayısıyla kemik yapısı farklı yani siz ektomorf yapıya sahipsinizdir arkadaşınız mezomorf yapıya sahiptir. (Meraklıysanız vücut tipleri hakkında araştırma yapabilirsiniz) Haliyle aynı oranda kiloda farklı oranlarda vücut yapısına sahip olursunuz. Önemli olan spor yaparak vücudunuzu geliştirmek (sadece vücut geliştirme olarak değil elbette genel olarak) ve vücudunuzu tanımak. Kaldı ki yaşınız dikkate alınırsa 20 yaşına kadar vücudunuzun ne olacağı da net değildir çünkü daha gelişim tamamlanmamıştır. Ama genel olarak başta belirttiğim gibi sorununuz yoksa bunlara çok takılmayın vücudunuzu tanıyın, geliştirin ama hayatınızın büyük kısmını buna ayırmayın, tabi profesyonel sporcu olmayacaksanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…