Boy uzamasını engelleyecek hareketler

zaynıl

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
677
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. 15 yaşındayım. 4 ay sonra 16 spor salonuna başlayacağım. Boy 172 kilo 72. boy uzamamı etkileyecek hangi hareketleri yapmamalıyım? Teşekkürler.
 
Deadlift'in boy uzamasına engel olduğuna dair bir araştırma yoktur. Postürü düzeltir, psikolojik olarak etkilenecekseniz yapmayın.
Vücut yenilenmesi aşamasından boy uzamasını en iyi şekilde kullanmak için en geç 22:00'de yatılması gerektiği bu tam olarak sağlanamıyorsa kesintisiz en az 7 saat uyunması gerektiği bazı makalelerde bahsedilmiştir. Ayrıca, beslenme çok önemlidir.

Tavsiye edilen gıdalar;
- Fasulyeler (Kuru-taze): B vitamini, faydalı vücut insülini, demir, fiber, magnezyum, manganez ve çinko içerir.
- Tavuk ve yumurta: Protein, Taurin gibi aminoasitler, D ve B12 vitaminleri içerir.
- Badem: Faydalı yağlar, Vitamin E, yüksek fiber, magnezyum, manganez, kemik sağlığına aşırı faydalıdır.
- Faydalı yeşillikler (Ispanak, Lahana, Roka): Vitamin C, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve vitamin K sağlar. Kemik yoğunluğunun gerilemesini önler.
- Yoğurt: Alınan her porsiyonun neredeyse %10'u proteindir. Barsak florasını faydalı bakterilerle doldurarak, direnç, sağlık ve emilimi yüksek tutar.
- Kinoa: Neredeyse içeriğinin tamamı protein ve aminoasitlerle doludur. Kemik yoğunluğu ve sağlığı açısından çok önemlidir.
- Somon: Uyku düzenleyen, kalp sağlığı için önemli olan Omega 3 içerir. Protein, B vitamini, selenyum ve potasyum vardır.
- Kırmızı orman meyveleri (Böğürtlen, Ahududu, Kızılcık, Çilek vb.): Fiber, kolajen(kemikler için çok önemlidir.) ve C vitamini içeriği olarak çok faydalıdır. C vitamini, diş eti sağlığı, onarım ve doku yenileme kısmında vücuda inanılmaz fayda sağlar.
 
Hocam konunuzu hortlatiyorum kusura bakmayın bende 3 ay sonra 16 olucam boyum aşağı yukarı sizin ki kadar 170-173 arası farklı çıkıyor hep bir gelişme varmi sizde?
 
Hocam konunuzu hortlatiyorum kusura bakmayın bende 3 ay sonra 16 olacağım boyum aşağı yukarı sizin ki kadar 170-173 arası farklı çıkıyor hep bir gelişme var mı sizde?

Benim de aynı seninki gibi aşırı bir uzama yok bende.

Benim de 4 ay kaldı 16 olmama.
 

Geri
Yukarı