Boy uzatma tavsiyeleri

Katılım
17 Aralık 2021
Mesajlar
592
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ben Samet. 2006 yılında eylül ayında doğdum. Şu an boyum 1.63 civarında annem ve babam 1.60 boylarında genetiğim kötü benden küçük veya aynı yaştaki arkadaşlarım benden daha uzun ve kendimden nefret duygusu yaratıyor. Boyumun uzamasını istiyorum kesin çözüm nedir?
 
Hocam bilgilendirdiğiniz için sağ olun boyum yaşıtlarıma göre kısa değil 14 yaşında 1.74 ama genetikden uzama durur diye korkuyorum annem 1.65 babam 1.72 ve sülalenin çoğu kısa yakında ailemle konuşcam doktora gideceğim boyumun daha da uzamasını istiyorum inşallah yaz sonu gideceğim doktora.

Yanlış hatırlamıyorsam ben sizin yaşınızdayken 1.45-1.50 falandım yani. Büyümesi anormal olanlara ilaç veriyorlar. Size imkanı yok vermezler. Dediğim gibi bu yaşa kadar 1.74 olduysan daha da uzarsın sıkıntı yok sende.

Hocam genetikten çok emin değilim bizim sülalenin en uzunu 1.82 ben bu boyumu 12 yaşına kadar en az günde 2 saat bisiklet sürmeme bağlıyorum çünkü bacak gövde oranımda bacak çok daha fazla(bu arada bisiklet sürmek bacak boyunun uzamasına yardım ediyormuş)

Bende sürüyordum ama nafile işte :D
 
Yanlış hatırlamıyorsam ben sizin yaşınızdayken 1.45-1.50 falandım yani. Büyümesi anormal olanlara ilaç veriyorlar. Size imkanı yok vermezler. Dediğim gibi bu yaşa kadar 1.74 olduysan daha da uzarsın sıkıntı yok sende.

Bende sürüyordum ama nafile işte :D

Devlet hastanesinde vermeseler bile özele gitsem ilacın parasını kendim ödesem verirler mi?
 
Hocam gerek yok, doktora gitsen de sana ilaç vermezler 1.74 kısa değil ki. Eğer sen zaten 14 yaşına kadar 1.74 olduysan uzamanda bir problem yoktur. Daha ergenlik çağındasın en az 5cm daha uzarsın ve en kötü 1.80 olursun. Zaten 1.80 ideal gerisi biraz fazla kaçıyor.
Bişey diyeceğim benim bacağım biraz kalın ondan dolayı mı boyum uzamıyor?İnceltsem uzar mı boyum?
 
Kişiden kişiye değişir ama erkekler 22 yaşına kadar uzayabiliyor en azından 172-173 civarı olursun diye düşünüyorum.

İnşallah. O kadar olsam yeter ama tavsiyelerinize bakıyorum ama nasıl olacak o kadar boy? Siz cevap verin.

İp atlayamıyorum zıplasam olur mu demişsin. Evet olur ama IP atlar gibi zıpla tamamen ayaklarının parmak uçlarınla dizleri kırmadan

Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Verdiğiniz tavsiyeleri uygulasam ne kadar zaman da etki eder?
 
Ergenliğe giriş yaşınla alakalı biraz eğer 12 13 yaşlarında girdiysen çok fazla uzamazsın sanırım. Ancak yeni yeni girdiysen boyun uzar kendiliğinden olur bu beslenmene dikkat et uyku saatlerini kaçırmadan uyu kafana da çok fazla takma kendi kendine uzar.
 

Geri
Yukarı