Bozuk HDD/SSD oyunlarda FPS düşüşü yaratır mı?

İşlemci: Intel i3 10100F
Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1070 Ti Gaming 8 GB
Depolama: 240 HDD + 240 SSD
RAM: Tek slot 16 GB

Darboğaz olur ama çok düşük, sizin sorununuz neydi? Yani 100 FPS alacağın oyunda 50-60'lara düşürecek bir darboğaz olmaz.

Tek slot RAM'de sorun bence.

Darboğaz olur ama çok düşük, sizin sorununuz neydi? Yani 100 FPS alacağın oyunda 50-60'lara düşürecek bir darboğaz olmaz.

Tek slot RAM'de sorun bence.
Aynen öyle oluyor 100 FPS alacağım oyun 50 FPS veriyor. Mesela Apex Legends 50 FPS veriyor Valorant'da 90 FPS'e kadar düşüyor. Youtube'dan bakıyorum GTX 1050 Tİ'lı adam benden yüksek FPS alıyor.

Aynen öyle oluyor 100 FPS alacağım oyun 50 FPS veriyor. Mesela Apex Legends 50 FPS veriyor Valorant'ta 90 FPS'e kadar düşüyor. YouTube'dan bakıyorum GTX 1050 Ti'lı adam benden yüksek FPS alıyor.

Büyük bir sorun var, 1650 ile sizden yüksek FPS alıyorum ve çok saçma.
Oyun içi kullanım ve sıcaklık değerlerini iletir misiniz? MSI Afterburner yükleyip atabilirsiniz.

FPS düşmesi değil ancak benim başıma gelen olay anlık takılmalardı. Crucial BX500 480 GB SSD kullanıyordum (sorunlarıyla ünlü bir SSD) ve Apex Legends bu SSD'ye kuruluydu. SSD'nin 1. yılında anlık donmalar yaşamaya başladım oyunda. FPS'i etkilemiyordu ancak oyun donuyordu. Oyunu diğer SSD'ye yükleyince böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı