Bozuk olan BIOS nasıl düzeltilir?

Yiğitcan_35

Hectopat
Daha fazla  
ASUS P5B modelli eski anakartımda BIOS'a girince klavye ve mouse donuyor hiçbir şekilde çalışmıyor. Pilini takıp çıkardım ama sorun aynı bende BIOS'a giremiyorsam Windows üzerinden WinFlash ile güncellemeye karar verdim. Güncelleme başarılı olursa sorun düzelir mi? BIOS'ta tüm ayarlar doğru. Güncelleme dışında var mı başka çözüm öneriniz? Güncelleme başarılı olur mu?

Şu an sistemim normal çalışıyor. Sıkıntısı şu yönde. Onboard ses kartını kullanamıyorum. Ve yüklü olan BIOS tarihi 2006 sürümü V509 çok düşük anlayacağınız. Sistem boş kalmasın diye Quad Core Q8400 takacağım ama BIOS'unu 2104 versiyonuna yükseltmem lazım. Elektrik kesintisi olmazsa yine de risk var mıdır? Teşekkürler. :) Cevabınız önemli.

WinFlash olmaz mı? Asus Update Programını nereden indirebilirim? Link atabilir misiniz? Teşekkür ederim :) :)

Recep abi linkini koymuş. Oradan indirdikten sonra ne yapmam lazım? BIOS'u güncellemek için?

Baştan hatalı başlanmış. PS2 fare veya klavye kullanıp ayarlar yapılabilirdi. BIOS ezflash ile güncellenebilir. Anakart modelini yanlış verdiysen güncelleme sırasında hata ve çökme yaşanabilir. Geri dönüş olur ancak siz yapamazsınız. Kısaca yanlış bilgiler yığını verilmiş konuda.

Eğer hala güncellemedi isen imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.

Baştan hatalı başlanmış. PS2 fare veya klavye kullanıp ayarlar yapılabilirdi. BIOS ezflash ile güncellenebilir. Anakart modelini yanlış verdiysen güncelleme sırasında hata ve çökme yaşanabilir. Geri dönüş olur ancak siz yapamazsınız. Kısaca yanlış bilgiler yığını verilmiş konuda.

Eğer hala güncellemedi isen imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın.

Bizi engin bilgilerinizle aydınlatıp neyi yanlış gösterdiğimizi anlatır mısınız acaba ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı