Bozulan SSD'den veri kurtarmak

Baki Delibaş

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Yakın arkadaşlarımdan bir tanesinin bilgisayarına format atarken voltaj kaybı sebebiyle SSD'si bozulmuş. Bu SSD'de aile fotoğrafları da olduğu için verileri kurtarmamız gerek. Ben yazılım yardımıyla içindeki verilerin büyük kısmını görebiliyorum ama yazılım sadece sistemin kurulu olduğu kısmı bulabiliyor. Arkadaşın dediğine göre fotoğraflar yedek olarak ayırdığı kısmın içindeymiş. Formatlarken de yedek kısmını silmediğini söyledi. Bu verileri kurtarmanın başka yolu var mıdır? Yazılım yardımıyla bütün sistem dosyalarını vs. çıkartabiliyorum. O dosyaları BOOT ettiğim bir hariciye aktarsam sistemi başlatmam -şansımızı o şekilde de denemek istiyorum- mümkün olur mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.

Bilgisayarınızı yeniden kurarken harici bir ortama ya da ikinci bir diske yedek alıp formatlama esnasında yedeklediğiniz diskin bağlantısını bilgisayardan ayırın. D kalsın C'ye format atayım efektif bir yöntem değil riskleri de var. SSD arızalı ise veri kurtarma merkezinin yolu görünüyor. Ataşehir'de profesyonel bir firma var eğer İstanbul'da iseniz. Ayrıca voltaj kaybı sebebiyle SSD'nin bozulduğunu nasıl anladınız? Şu an arıza olduğuna emin misiniz? Anlatımınız biraz karışık geldi bana son durum nedir?

Bilgisayarınızı yeniden kurarken harici bir ortama ya da ikinci bir diske yedek alıp formatlama esnasında yedeklediğiniz diskin bağlantısını bilgisayardan ayırın. D kalsın C'ye format atayım efektif bir yöntem değil riskleri de var. SSD arızalı ise veri kurtarma merkezinin yolu görünüyor. Ataşehir'de profesyonel bir firma var eğer İstanbul'da iseniz. Ayrıca voltaj kaybı sebebiyle SSD'nin bozulduğunu nasıl anladınız? Şu an arıza olduğuna emin misiniz? Anlatımınız biraz karışık geldi bana son durum nedir?
Sorunu yaşayan arkadaşım olduğu için benim net bir bilgim yok. SSD bilgisayara doğrudan takıldığında sistem açılmıyor. Aparat ile bağlandığında sorunsuz bir şekilde harici olarak çalışıyor. Veri kurtarma konusunda gerekli yazılıma ben de sahibim fakat arkadaşım kurtarmak istediği verileri D: olarak ayırdığı bölümde tuttuğu için sanırım o kısım silinmiş. Sistemin kurulu olduğu kısımdan veri kurtarma konusunda her hangi bir sorun yaşamıyorum zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı