Çözüldü Brave tarayıcı videolarda kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

384710

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2020
Mesajlar
1.090
Çözümler
7
Brave tarayıcı üzerinden YouTube, Twitch tarzı sitelerde video izlerken video aşırı bir şekilde kasıyor, oyunda FPS düşmesi girer gibi bir durum var. Bir haftadır kullanıyorum, başlarda herhangi bir sorun yoktu fakat 2 gündür kasma başladı. İşlemci, ekran kartı ve RAM kullanımında herhangi bir sorun yok ve Chrome düzgün çalışıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
 
Sistem özellikleriniz nedir?

Brave aynı Firefox gibi diğer tarayıcılara göre yüksek kaynak tüketiyor. Atıyorum Edge, Opera, Chrome tarayıcıları, YouTube üzerinde %5 CPU tüketiyorlar. Brave'de bu %10 civarında geçiyor. Bu yüzden sisteminiz güçlü değilse önermem.

YouTube üzerinde h264ify uzantısı ile videoların kullanımını azaltabilirsin.

YT canlı yayınlar ve Twitch'de ise sohbet yüksek CPU tüketir. Aynı şekilde Twitch oynatıcısı da güçsüz CPU'larda sorunlu çalışacaktır. Sistemin iyi değilse tarayıcın kasmaya başlayacaktır. Bu yüzden Edge ya da Chrome dönmeni öneririm.

Donanım hızlandırmayı kapatmak, tarayıcının GPU gücünden yararlanamayıp tüm yükü CPU'ya yüklemesine yol açacaktır. Yani kapatılması faydalı değildir. Dizüstü bilgisayarlarda tarayıcılar entegre GPU'ya çalıştığından, bu tarz işlemlerde ayrıca daha çok yoruluyorlar. Harici GPU'ya tanıtmayı da deneyebilirsin.
 
Dediğim gibi işlemci ram ve ekran kartı kullanımında herhangi bir sorun yok, test ettim. i5 10400F gtx 1660 super 12gb 2133mhz ram. Sorun 2 gündür devam ediyor, Brave tarayıcıyı 1 haftadır kullanıyorum bu süre zarfında herhangi bir sorun yoktu.

Donanım hızlandırmasını kapattım ve sorun düzeldi gibi gözüküyor, muhtemelen tarayıcının donanım hızlandırması düzgün çalışmıyor.
 

Geri
Yukarı