British shorthair kediler tüm gün uyuyor mu?

VelxuS

Hectopat
Katılım
31 Mart 2020
Mesajlar
30
5-6 aylık bir British'im var yayıncılara baktığımda onların kedisi bayağı büyük oluyor 1-2 yaşında ama sormak istediğim britishler yaşları büyüdükçe umursamaz kedilere mi dönüyor? Umursamazdan kastım yemeğini suyunu içer yer tuvaletini yapar sonra gün boyu uyur. British kedi sahiplenenlere baktığımda onların kedisi hep uyuyor. Benim British'im de mi 1 2 yaş büyüdüğünde bir üstte kastettiğim gibi bizi umursamamaya başlayacak tüm gününü uyuyarak mı geçirecek sadece?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece British cinsi kediler değil tüm cinsler böyle yemek yer tuvaletini yapar ve uyurlar. Benim de kedim var ama sokak kedisi. Uzun süre yaptığım araştırmalar sonucu kediler 1 yaşından sonra bu döngüye giriyorlarmış.
 
Sadece british cinsi kediler değil tüm cinsler böyle yemek yer tuvaletini yapar ve uyurlar. Benim de kedim var ama sokak kedisi. Uzun süre yaptığım araştırmalar sonucu kediler 1 yaşından sonra bu döngüye giriyorlarmış.

Yani cinsle alakası yok british diğer kediler vs belli bir yaşa geldiğinde insanlarla ilgiyi bir tık kesip yemek su dışında tüm gün uyuyorlar.
 
Yani cinsle alakası yok british diğer kediler vs. belli bir yaşa geldiğinde insanlarla ilgiyi bir tık kesip yemek su dışında tüm gün uyuyorlar.
Evet öyle, yetişkin bir kedi günün 18 saatini uyur. Yetişkin dediğim iki yaşından sonra. Yaşlandıkça bu süre artar. Bu bir hastalık değil, doğalarında var.
 
Kediler insanlar tarafından istenilerek evcilleştirilmiş bir canlı değildir, adeta kendileri gelip insanlara yamanmıştır. Bu yüzden tam olarak bir evcil hayvan değillerdir ve vahşi hayvan içgüdülerinin bazılarını hala korurlar. Bunları söyleme sebebim şu, doğada bulunan hayvanlar için enerji çok önemlidir çünkü yarın besin bulup bulamaycakları şüphelidir, bu yüzden de gerekmedikçe hareket etmeyip yedikleri besini en iyi şekilde değerlendiriler, günün çoğunda yatarlar, avlanmaları gerektiğinde kalkıp avlanırlar sonra o besini korumak için tekrar yatarlar.

İşte köpekler evcilleştirildiği için bu mantıkları gitmiş sahipleri ile oyun oynar hale gelmişlerdir, çünkü sahiplerinin onu besleyeceğini bilirler, fakat kediler "tam" olarak evcilleştiirlmediği için hala "yemek kıymetli yarın bulurum bulamam" kafası ile yedikleri besini koruma amacı ile eşek gibi yatarlar. Yavru dönemlerinde oyuncu olma sebepleri de aslında bununla ilgilidir sonuçta o zaman anneleri var "koşam oynayam anam doyurur beni" derler :D, tabii bu oyunların temel amacı da avcılık yeteneklerini geliştirmektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı