Bsşka bir alana yatay geçiş yapıldığında kaçıncı sınıftan başlanır?

Makaleler
1
Ben, böyle bir durumda birinci sınıftan başlanır, diye biliyordum. Fakat, Donanım Haber Forum'da bir arkadaşın önceki okuduğu alanla ve dalla alakası olmayan bir okuma yatay geçiş yaptığında ikinci sınıftan devam ettiğini gördüm. Bu nasıl oluyor?
Ben bu yıl dil bölümüne yerleştim, fakat eşit ağırlık ve sözel bölümlerden de sıralama yaptıım. Gelecek yıl okulumu beğenmezsem yatay geçiş yapsam böyle bir şey yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bölüme yatay geçiş yapsan bile farklı üniversitelerde ders içerikleri farklı olabiliyor ve aynı dersi bile tekrar almak zorunda kalabiliyorsun. Sallamış gibi geldi o arkadaş. Veya sadece 1. sınıf dersleri aynı olan bir bölüme geçiş yapmış olabilir (öyle tamamen aynı dersler içeren iki bölüm var mı bilmiyorum).

Aynı bölüme yatay geçiş yapsan bile farklı üniversitelerde ders içerikleri farklı olabiliyor ve aynı dersi bile tekrar almak zorunda kalabiliyorsun. Sallamış gibi geldi o arkadaş. Veya sadece 1. sınıf dersleri aynı olan bir bölüme geçiş yapmış olabilir (öyle tamamen aynı dersler içeren iki bölüm var mı bilmiyorum).
Bana da öyle gelmişti fakat ekran görüntüsü de vardı. Benim durum şöyle: dil bölümü kazandım ama bölümü beğenmezsem eşit ağırlık bölümüne yatay geçiş yapacağım. Bu durumda dediğim arkadaş gibi ikinci sınıftan başlar mıyım acaba?

Bana da öyle gelmişti fakat ekran görüntüsü de vardı. Benim durum şöyle: dil bölümü kazandım ama bölümü beğenmezsem eşit ağırlık bölümüne yatay geçiş yapacağım. Bu durumda dediğim arkadaş gibi ikinci sınıftan başlar mıyım acaba?

Hayır, öyle bir durum olmaz.
Ayrıca Dil'den EA'ya yatay geçiş yapılabildiğine emin misiniz?

@technora, hocam içinde tereddüt varsa neden dil bölümünü yazdın ki?

Hayır, öyle bir durum olmaz.
Ayrıca Dil'den EA'ya yatay geçiş yapılabildiğine emin misiniz?
Anladım. Evet, YKS sınavında yaptığın puana göre yatay geçiş yapabiliyorsun; yeter ki okulun o yıldaki taban puanından yüksek bir puanın olsun.
@technora, hocam içinde tereddüt varsa neden dil bölümünü yazdın ki?
Açık söylemek gerekirse, ben kendimi sosyal bölümlerde daha iyi görüyorum. Fakat, sınavda matematik ve fen bilimleri yapamadığım için çok daha iyi olduğum dil bölümüne yöneldim. İçimdeki tereddüt bölümle değil, maddiyat ile alakalı aslında.
Dil bölümünde öğretmenlik veya edebiyat bölümleri var, ama ben yazmadım; çünkü okul ortamından nefret ediyorum.
Okuduğum bölümü iş olanakları fazla, diye yazdım.

@technora, evet. Okuduğunuz bölümü biliyorum ancak şu saatten sonra bence o bölümde yoğunlaşın. Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Sanırsam İstanbul'da okuyacaksınız diye hatırlıyorum.

@technora eğer şehir dışında okuyorsanız şehir içine geçmek için uğraşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı