BTC'de ne kadar kaybınız var?

Battık. Ben dükkanı ipotek vermiştim. 😂 Şaka bir yana haramla işim olmaz. Giderim her salı alnımın teriyle muşmula satarım helalinden kazanırım ekmek paramı. Yattığı yerden kimseye para vermezler. Emek lazım.
Bu kadar bilgisiz olupta bu kadar bilgili olan senden başka bir insan yok. Özellikle ''Dijital madencilik'' bölümünde her konuya muhalefetsin.
 
Devlet memuru olunca kapitalist sisteme nasıl kurban gidiyorsun.

Sevmediğin bir işte tüm gün bilgisayar başında devlet seni ucuz bir maaşla sabahtan akşama kadar çalıştırıyor devletin sömürgesi oluyorsun demek istediğim buydu devletin sana yaptığı yaşattığı kapitalizmden bahsetmek istemiştim aslında.
 
Sevmediğin bir işte tüm gün bilgisayar başında devlet seni ucuz bir maaşla sabahtan akşama kadar çalıştırıyor devletin sömürgesi oluyorsun demek istediğim buydu devletin sana yaptığı yaşattığı kapitalizmden bahsetmek istemiştim aslında.

Kapitalizm bir yönetim şekli değil, piyasaların serbest olmasıdır.
 
Üret hadi bekliyorum. Yeni bir coin çıkartıp satmayı o kadar kolay sanıyorsun galiba :D:D İnsanlar senin düşündüğün gibi bedavadan 2 saniyede coin üretip milyonlar kazanmıyor. Kumar yuvasıda değil analiz isteyen bir şey kripto borsası. Japon olması neyi değiştirir? Kendi kafana göre haram diye uyduran sensin Kuran'da nerede yazıyor haram olduğu? Sen kendini kandırıyorsun piyasaya girmemek için. Kim demiş ticaret sadece somut bir şey ile olur diye? Adamlar soyut para birimiyle çoğu somut ile uğraşandan kat kat zengin oluyor. Uydurma değil ama gözle görülür olmasına gerek yok. Hiç görmedin sanırım Elon Musk bile Bitcoin ile ödeme kabul ettiğine dair tweet atmıştı :D Kriptoyu bilmiyorsa adam kabul etmiyorsa kendi sorunu o kadar büyük şirketler bile kabul ediyor. Ve hayır neden kabul etsin? Satmak istemiyorsa kabul etmez altında versen. Sen aklını başına almalısın bence kumar değil azcık araştırıp bu yorumlarını yapsaydın keşke. 6.000 Lira maaş ile lüks bir şekilde yaşayabilir misin? Neden herkes 6.000 lira maaş ile yaşamaya çalışsın? İsteyen parasını katlamaya çalışır bu kimseyi alakadar etmez kendi parası.
Aynı kafada devam et dostum. 6000 lira yetmiyormuş. Giydiğin çorap 5 lira zaten dostum neyin lüksünden bahsediyorsun. Prens Charles'mısın sen ? Aza şükretmeyen çoğu bulamaz. 6000 lira da yetmiyorsa ne diyim ben size, Allah ıslah etsin. Bu millete ekonomik kriz layıktı, layığınızı buldunuz. Allah'ın sopası yok. Sen aynen kumardan don, gömlek vermeye devam et. Batınca ne alacaksınız merak ediyorum. Loser coin takılırsınız artık.
 
Aynı kafada devam et dostum. 6000 lira yetmiyormuş. Giydiğin çorap 5 lira zaten dostum neyin lüksünden bahsediyorsun. Prens charles'mısın sen? Aza şükretmeyen çoğu bulamaz. 6000 lira da yetmiyorsa ne deyim ben size, Allah ıslah etsin. Bu millete ekonomik kriz layıktı, layığınızı buldunuz. Allah'ın sopası yok. Sen aynen kumardan don, gömlek vermeye devam et. Batınca ne alacaksınız merak ediyorum. Loser coin takılırsınız artık.

Sana yetiyor diye herkese yetecek diye bir kaidemi var.
 
Dostum altını, doları, Euro'yu elinle tutabiliyon bir değeri var yani, somut şeyler. Fakat senin BTC dediğin şey gözle görülmeyen, hayal ürünü bir şey. Tam bir kumar masası. Biri kazanıyor, diğeri kaybediyor. Birileri, birileri sayesinde zengin oluyor, tam bir kumar.

Birileri de bizim sırtımızdan servetine servet katıyorsa onu ne yapacağız?
 
Son düzenleme:
Sana yetiyor diye herkese yetecek diye bir kaidemi var.
Günümüz şartlarında gayet yeterli. Millet asgari ücretle ev geçindiriyor çoluklu, çocuklu. Bir insanin temel ihtiyaçları, giderleri bellidir ve birbirine benzerdir. Ha sen dersen ki ben maldivlerde tatil yapacam, o zaman youtuber ol içerik üret, en azından dah onurlu bir yol. Birşeyler üretiyorsun, topluma faydalı oluyorsun. Coinde ise hem kendini hem başkalarını strese sokuyorsun. Acaba zarar mı ettim kar mı ettim diye zihnini boş şeylerle meşgul ediyorsun. Sağlık sorunlarına da yol açar bu durum. Düşünsene 40 bin lira yatırdın, yarın bir baktın 20 bine düşmüş paran. Soluğu manisada alırsın, kafayı yersin, psikolojin bozulur. Sağlığınızla oynamayın boş şeyler için. Şerden şer olur, şer olan birşeye de Allah rahmet etmez, kendi halinde batar zarar edersin. Ticaret tamamen ayrı bir dünya, coinle alakası yok, ortada bir ürün var çünkü fark bu.
 
Günümüz şartlarında gayet yeterli. Millet asgari ücretle ev geçindiriyor çoluklu, çocuklu. Bir insanin temel ihtiyaçları, giderleri bellidir ve birbirine benzerdir. Ha sen dersen ki ben maldivlerde tatil yapacağım, o zaman YouTuber ol içerik üret, en azından dah onurlu bir yol. Bir şeyler üretiyorsun, topluma faydalı oluyorsun. Coinde ise hem kendini hem başkalarını strese sokuyorsun. Acaba zarar mı ettim kar mı ettim diye zihnini boş şeylerle meşgul ediyorsun. Sağlık sorunlarına da yol açar bu durum. Düşünsene 40 bin lira yatırdın, yarın bir baktın 20 bine düşmüş paran. Soluğu Manisa'da alırsın, kafayı yersin, psikolojin bozulur. Sağlığınızla oynamayın boş şeyler için. Şerden şer olur, şer olan bir şeye de Allah rahmet etmez, kendi halinde batar zarar edersin. Ticaret tamamen ayrı bir dünya, coinle alakası yok, ortada bir ürün var çünkü fark bu.

Allah rahmet eder etmez nereden biliyosunda kesin konuşuyorsun.
Allah'ın yanından mı geldin.
Bu arada ticaretde gayet para kaybı yaşabilirsin ve saçmalıyorsun.
 
Toplam Stake'de 50 dolar civarı, cüzdanda ise 20 dolar civarı kaybettim. Sana tavsiyem eğer şuanda paran varsa Doge al şuan baya düşük, yaklaşık 4 ay sonra Doge Day geldiği zaman bayağı bir pumplanacak o zamanlarda satarsın. (Yatırım Tavsiyesi Değildir.)
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı