BTC'de ne kadar kaybınız var?

Allah rahmet eder etmez nereden biliyosunda kesin konuşuyorsun.
Allah'ın yanından mı geldin.
Bu arada ticaretde gayet para kaybı yaşabilirsin ve saçmalıyorsun.
Dostum ticarette ortada somut bir ürün var. Atıyorum fırında kasiyersin ekmek satıyorsun. Adam senden ekmeği sabit fiyattan alıyor, çoluğunun çocuğunun rızkını eve götürüyor, akşam ailecek yiyorlar, mutlu oluyorlar sayende. Coinde ise kumarcıların, beleşçilerin egosunu doyuruyorsun anca. Rus ruleti gibi birşey. Tam bir çakal sofrası. Biri gülüyor, diğeri ağlıyor. Sırf bu yüzden bile Allah razı olmaz, gazap eder oraya.
Ben sadece mantığını anlattım, istediğinizi yapmakta özgürsünüz.
 
Alacaksınız 6000 TL paranızı, gerisine bakmayacaksınız.

İyi semtlerden, güvenli ve yeni ev kiralamaya ne gerek var? Tutacaksın kelepir ve eski bir ev kenar mahallelerde. Hem çocukların torbacıların, tinercilerin, yan kesicilerin arasında büyüyünce hayata karşı daha güçlü olurlar. Depremde göçüğün altında başının çaresine bakarsın artık. Yatağın yanına uzanacaksın, dua edeceksin Allah'ım en kısa yoldan inşallah diye.

Hobi mi? Haram, zengin işi onlar. Zengin parasıyla, fakir karısıyla...

Yıllık tatil mi? Otur evinde ya da git bir akrabanın evine çök, ben mi söyleyeyim? Beleşe sülük gibi başkalarının sırtından geçinmek varken otellere/yazlık evlere para mı verilir?

Araba mı? 300 kişi tıkıştırılan metrobüs neyine yetmiyor? Alacaksan da 40 km/s hızla çarptığında ikiye bölünen arabadan alacaksın. Fakirsin zaten, ne kaybedeceksin ölünce? Hem fakir fakir yaşayıp borsaya girmediğin için cennete gideceksin zaten. Kesin bilgi.

Yurt dışına çıkmak, yeni kültürler görmek, yeni insanlar tanımak mı? Ne yapacaksın gavurların memleketine gidip? Yeni kültürleri görüp ne yapacaksın? Fakirliğini sana gösterip nasıl ot gibi yaşadığını yüzüne vuracak gördüklerin, o yüzden mahallenden çıkmayacaksın. Çıkma ki şükretmeye devam edebilesin.

Özel günlerde güzel bir ev dışı organizasyon mu? Ne gerek var öyle entel dantel şeylere? Yapacaksın evinde makarnanı, dökeceksin üstüne yoğurdunu. Al sana en kral dışarı yemeyi, hem de 10 kat daha ucuza geliyor!
 
Son düzenleme:
@DeSeRT_TR TL'nin durumu çok mu farklı sanki? İki sözle 9'dan 18'e, oradan bir anda gece saati yapılan açıklama ile %30 değer kaybı, yok olan alım gücü falan baya stabil gerçekten. TL'de herkes ağlıyor. Coinler en azından dolar bazında da kazandırabiliyor. TL, BTC'den daha volatil.

@Yararsız Üye Hocam sizde durumlar ne? Kripto para tutuyor muydunuz?
 
Aynı kafada devam et dostum. 6000 lira yetmiyormuş. Giydiğin çorap 5 lira zaten dostum neyin lüksünden bahsediyorsun. Prens Charles'mısın sen ? Aza şükretmeyen çoğu bulamaz. 6000 lira da yetmiyorsa ne diyim ben size, Allah ıslah etsin. Bu millete ekonomik kriz layıktı, layığınızı buldunuz. Allah'ın sopası yok. Sen aynen kumardan don, gömlek vermeye devam et. Batınca ne alacaksınız merak ediyorum. Loser coin takılırsınız artık.
6000 Lira yetmiyor diye bir şey geçmiyor cümlemde. O parayla lüks yaşayamazsın dedim ve bu kafada devam edeceğim zaten mis gibi kafam var. Daha güzel bir hayat yaşamak için prensmi olmam gerekiyor? Şükür olayıyla geçiştiriyorsunuz hep bu konuları zaten şükretmek daha fazlasını istememek değildir şuan olduğun duruma şükretmektir. Şuanki haline şükrediyorsun diye daha iyi yaşamayı isteyemez misin? 6000 Lira yetmiyor demedim hala aynısını diyorsun. En kötü zihniyetlerden biri seninki zaten neden ekonomik krize layığız? Hala kumar diyorsun ticaret ve girişim onun adı azıcık bir araştırma yapsan ne dediğimi anlarsın hala gelmişsin burda sokaktaki 60 yaşındaki telefonunu çıkar su içiyorsun yaşıyorsun şükret diyen dayılar gibi konuşuyorsun. Piyasadan herhangi bir zararım yok hatta azda olsa bir karım var. Ticarete girişen kişi zaten batacağı ihtimalini çoktan düşünmüş riski göze almış öyle girmiştir.
 
Hocam sizde durumlar ne? Kripto para tutuyor muydunuz?
Benim bir bağlantım yok kripto paralarla. Vizyondur, girişimciliktir, mali riskler almaktır falan bende yok onlar. :D 2011-2012 yıllarında laptop ile kazılan dönemlerde Bitcoin için başımın etini yiyen arkadaşım şu anda Miami'de malikanesinde hayatını yaşıyor. Ben de İngiltere'ye yerleşeceğim (kesinleşti) gelecek yaz, gider gitmez 2+1 de olsa ev alabileyim diye para biriktirmeye uğraşıyorum. :D
 
Benim bir bağlantım yok kripto paralarla. Vizyondur, girişimciliktir, mali riskler almaktır falan bende yok onlar. :D 2011-2012 yıllarında laptop ile kazılan dönemlerde Bitcoin için başımın etini yiyen arkadaşım şu anda Miami'de malikanesinde hayatını yaşıyor. Ben de İngiltere'ye yerleşeceğim gelecek yaz, gider gitmez 2+1 de olsa ev alabileyim diye para biriktirmeye uğraşıyorum. :D
Nasıl gideceğinize dair bir rehber yapın da faydalanalım hocam :D.
 
Nasıl gideceğinize dair bir rehber yapın da faydalanalım hocam. :D
Konularda hep söylüyorum. İyi bir eğitiminiz, iyi bir işiniz olacak. İşinizde oradaki rakiplerinize göre bile seçilmenizi sağlayacak düzeyde iyi olacaksınız. Çok sayıda yabancı dil bilip çok sayıda yabancı şirketle iletişime geçip bir dönem çalışacaksınız. Tabii bunları yaparken aşırı düzeyde inatçı ve hırslı olacaksınız çünkü asla ilk denemenizde istediğiniz sonuç olmayacak.
 
Benim bir bağlantım yok kripto paralarla. Vizyondur, girişimciliktir, mali riskler almaktır falan bende yok onlar. :D 2011-2012 yıllarında laptop ile kazılan dönemlerde Bitcoin için başımın etini yiyen arkadaşım şu anda Miami'de malikanesinde hayatını yaşıyor. Ben de İngiltere'ye yerleşeceğim (kesinleşti) gelecek yaz, gider gitmez 2+1 de olsa ev alabileyim diye para biriktirmeye uğraşıyorum. :D
Arkadaşınız bu insan olabilir mi? 😆
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Arkadaşınız bu insan olabilir mi? 😆
O "just buy $1" kısmındaki 1'in yanına epey sıfır eklerse ve ten rengini de beyaz yaparsa evet. :D

Gerçekten kıytırık bir laptop ile büyük miktarlarda Bitcoin çıkarılabiliyordu o dönemde. Daha borsası bile kurulmamıştı, bir fiyatı yoktu.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı