BTC'de ne kadar kaybınız var?

Konularda hep söylüyorum. İyi bir eğitiminiz, iyi bir işiniz olacak. İşinizde oradaki rakiplerinize göre bile seçilmenizi sağlayacak düzeyde iyi olacaksınız. Çok sayıda yabancı dil bilip çok sayıda yabancı şirketle iletişime geçip bir dönem çalışacaksınız. Tabii bunları yaparken aşırı düzeyde inatçı ve hırslı olacaksınız çünkü asla ilk denemenizde istediğiniz sonuç olmayacak.
Hocam eğer ABD'de olan vizelerle alakalı bilginiz varsa ayrı konu açıp, sizi etiketleyip soru sormak istiyorum.
 
Hocam eğer ABD'de olan vizelerle alakalı bilginiz varsa ayrı konu açıp, sizi etiketleyip soru sormak istiyorum.
En son 2019 yılbaşını arkadaşlarımla geçirmek için gittiğimde varlık taşıma gibi konularda biriyle görüşmüştüm. Aklımda pek bir şey kalmadı ama zaten benim de aklımda gerçekten oraya yerleşmek yoktu. 1.5 yıllık ABD tecrübesi bana yetti, daha da ABD'ye ancak turist olarak gitmeye devam ederim arkadaşlarımı görmek için.
 
O "just buy $1" kısmındaki 1'in yanına epey sıfır eklerse ve ten rengini de beyaz yaparsa evet. :D

Gerçekten kıytırık bir laptop ile büyük miktarlarda Bitcoin çıkarılabiliyordu o dönemde. Daha borsası bile kurulmamıştı, bir fiyatı yoktu.
Belki de piyasayı şu an yönetenlerden birisi de arkadaşınızdır. Büyük balina :D

Evet eskiden blok ödülü de 50 BTC ile başlamış. Düşük zorlukta bir tanecik blok ödülü alıp bırakmak bile güzel paralar kazandırmıştır.
Screenshot_2022-01-24-00-30-55-76_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg
 
@DeSeRT_TR TL'nin durumu çok mu farklı sanki? İki sözle 9'dan 18'e, oradan bir anda gece saati yapılan açıklama ile %30 değer kaybı, yok olan alım gücü falan baya stabil gerçekten. TL'de herkes ağlıyor. Coinler en azından dolar bazında da kazandırabiliyor. TL, BTC'den daha volatil.

@Yararsız Üye Hocam sizde durumlar ne? Kripto para tutuyor muydunuz?
TL dediğin bir ülkenin ulusal para birimi dostum. Atatürk belirlemiş bunu. Coinle kıyas yapman çok yanlış. TL'nin değersizleşmesi milletin suçu değil. Bir takım politik oyunlar döndü. Zaten ben malum kişiyi de eleştiriyorum, onun kıldığı cuma namazından da hayır gelmez, şeytan secdesi onun yaptığı. Dürüst müslüman kul hakkı yemez, kimseyi mağdur etmez. Mesele din meselesi değil zaten, kişilik meselesi. Birinin gülüp, diğerinin ağladığı bir ekonomik sistemi veya piyasayı etik bulmuyorum ben. Bütün ülkelerde geçerli olan ortak bir para birimi olmalıydı fakat doymak bilmez kötü kalpli ademoğlu sırf 3 kuruş daha fazla kazanayım, köşeyi döneyim diye bunu kirli nefsine alet etti ve ortaya döviz, coin, bono gibi çarpık ve adaletsiz bir eko sistem çıktı. Bu hem insan haklarına, hem de eşitliğe vurulan en ağır darbe oldu. Düşünsene afrikadaki adam da aynı işi yapıyor emek veriyor, amerikadaki de aynı işi yapıyor emek veriyor, gün sonunda amerikadaki , afrikadakinden 20 kat daha fazla para alıyor. Sebebi ne ? USD'nin para birimi olarak fırlaması. Bu hangi dine, hangi vicdana, hangi hukuka sığar. Hiçbir şekilde mantıklı ve demokratik bir açıklaması yok. Tamamen kapitalist düzenin dayatması, kapan kaçar mantığı. Döviz, coin gibi piyasalar da bu sisteme çanak tutuyor. O yüzden bu kadar rahatsız oldum, tepki gösterdim. Etik bulmadığım için.
 
Kapitalizm güçlünün güçsüzü ezmesi değil mi hocam benmi yanlış biliyorum?
Açıklar mısınız merak ettim açıkçası internette her sitede farklı bir şey yazıyor bana yardımcı olur musunuz?
Güçlünün güçlüyü ezmesi lafı saçmalıktan ibaret, artık kapitalist olmayan ülke kalmadı zaten, en sol görüşlü ülke bile kapitalist. Vikipedi ve diğer kaynaklardan araştırabilirsiniz. Kapitalizm - Vikipedi
 
Battık. Ben dükkanı ipotek vermiştim. 😂 şaka bir yana haramla işim olmaz. Giderim her salı alnımın teriyle muşmula satarım helalinden kazanırım ekmek paramı. Yattığı yerden kimseye para vermezler. Emek lazım.

Haram nasıl oluyor? Allah'ın verdiği aklı kullanmak, analizler yapmak senaryoları çalışmak mı haram? Senin muşmulan yerine, daha teknolojik daha kapsamlı, daha kompleks ve zor olan şeyleri almak mı haram?

Ya da senin örneğin ile sorayım, muşmulayı sen mi üretiyorsun sen mi suluyorsun sen mi topluyorsun? Sadece para verip alıp satmıyor musun? Kaça alıp kaça satıyorsun? 3 toptancıdan en ucuza satanndan almıyor musun? Hatta daha da ucuza almak için birbirlerine fiyat kırdırmıyor musun? Falanca yerde şu kadar bak ordan alırım diye? Üstüne ek para koyup satmıyor musun? O muşmula pazara gelene kadar sen ne fayda sağlıyorsun ne emek veriyorsun da üstüne para koyuyorsun da öyle satıyorsun? Sadece cebindeki para ile o muşmulayı almıyor musun? O para olmasa nasıl alacaksın ya da daha güzel soru cebinde daha da çok para olsa sana satan toptancının yerinde sen olmayacak mısın? Sen de aynısını yapıyorsun, ucuza alıp daha yüksek fiyattan satıyorsun.

Üstelik bunu yapmak için sadece cebindeki parayı kullanıyorsun. Aynı coin alıp satanlar gibi... Senin aksine coin alanlar zarar ediyor. Hatta coin alıp satanlar, 1 liraya çiftçinin ürettiği malı 10 liraya satmıyor. Satmak istersede almak isteyen olmadıkça satamaz. Tekrar ediyorum, almak isteyen olmadıkça satamaz.. Ama o muşmula öylemi? Değil... İnsanların sofrasına giriyor. Her türlü almak zorunda vatandaş. Yoksa aç kalır.. Bunu bile bile, 1 liralık ürünü 10 liraya satmak normal, Bu helal ama coin almak satmak haram.. Şahane.. Rabbim sana hakettiğini verir inşallah..

Rabbimin ilk emri "OKU". Önce Oku, araştır öğren...
 
Sebebi şu:
Adam okuyor öğreniyor geliştiriyor. Allah'ın verdiği aklı kullanıyor. Üniversite yapıyor uzaya gidiyor, din kisvesi altında kol bacak el kesmiyor. Halkına sınırlar limitler koyup kendi doğrularını dini gibi emir göstermiyor sen kadınsın yapamazsın evde otur çocuk yap/büyüt demiyor. Dini kullanarak, toplumda liderlik yapmıyor. Örümcek kafalı vizyonsuz insanları yüceltip onları şeyh vs yapmıyor. Ve en önemlisi, etrafında tüm bunlar olurken, sanki hiçbir şey olmamış gibi din kardeşiyiz diyerek tüm bu olumsuzlukları görmezden gelip acaba neden diye sorma gafletine girmiyor.

Düşünsene Afrika'daki adam da aynı işi yapıyor emek veriyor, Amerika'daki de aynı işi yapıyor emek veriyor, gün sonunda Amerika'daki, afrikadakinden 20 kat daha fazla para alıyor. Sebebi ne.
 

Geri
Yukarı