BTK, 15 VPN servisini erişime engelleyecek

"Buradaki "alternatif erişim yöntemleri" neden muğlak bir ifade? Bunu soruyoruz çünkü anlaşılan bu bir sopa. Ya bu ifadeyi anlayamadıkları, yakalayamadıkları yöntemler için koymuşlar, ya da BTK'nın para cezası kesmek için arayacağı bahane."

Buraya çok takıldım. Genelde olduğu gibi boş mu atılıyor yoksa bu sefer gerçekten bir şeylerin peşindeler mi acaba? Yasaklara ve onları aşmaya alıştık bu ülkede ama bu madde çok sinir bozucu geldi.

Düşündüğümden daha fazla VPN servisi yasaklanmış. Yine de bu konu sizi üzmesin arkadaşlar, VPN servisleri bu konu ile alakalı bilgili. Devletin yasaklarına karşı önlemler getirebiliyorlar. Koskoca Çin'in güvenli duvarını aşıyor adamlar, Türkiye'nin bu yasakları Çin'in yasağının yanında oyuncak gibi kalır.

VPN yasaklarının arkasından acaba manuel bağlantı nasıl yapılır hakkında bir blog yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım. VPN'ler yasaklansa da çözüm çok basit. VPN sağlayıcınızın web sitesine proxy ile giriyorsunuz. Manuel bağlantı sayfasını bulduktan sonra terchinize göre OpenVPN'ya da wireguard yapılandırma dosyasını indiriyorsunuz. Yapılandırma dosyasını OpenVPN ya da Wireguard uygulamasına aktardıktan sonrasında ise sorunsuzca bağlanıp kullanabilirsiniz.

Sakın böyle bir şey yapmayın. Çin'de VPN kullanmayı veya yapmayı öğreten kimselere ceza veriliyor diye duydum oraya gidenlerden. Aynısı sizin de başınıza gelebilir...

Eki Görüntüle 2056359
Kapanmadan iade edin ne olur ne olmaz.
Bilgisayarda protonvpn kullanıyordum uygulaması çok iyi diye telefondada reklam az ve ücretsiz, sade olduğundan secure vpn ile supervpn'i kullanıyordum. Tüm kullandıklarımı kapatacaklar. Rahatsız edici bir karar olmuş, başka vpn kurarsın sıkıntı yok ama alışmış olduğun şeyi değiştirmek hem uğraştırıcı hem can sıkıcı.
NordVPN kullandığım için beni etkilemeyen karardır.
Ekşi sözlük ile karıştırdın sanırım 😀

Düşündüğümden daha fazla VPN servisi yasaklanmış. Yine de bu konu sizi üzmesin arkadaşlar, VPN servisleri bu konu ile alakalı bilgili. Devletin yasaklarına karşı önlemler getirebiliyorlar. Koskoca Çin'in güvenli duvarını aşıyor adamlar, Türkiye'nin bu yasakları Çin'in yasağının yanında oyuncak gibi kalır.

VPN yasaklarının arkasından acaba manuel bağlantı nasıl yapılır hakkında bir blog yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım. VPN'ler yasaklansa da çözüm çok basit. VPN sağlayıcınızın websitesine proxy ile giriyorsunuz. Manuel bağlantı sayfasını bulduktan sonra terchinize göre OpenVPN ya da Wireguard yapılandırma dosyasını indiriyorsunuz. Yapılandırma dosyasını OpenVPN ya da Wireguard uygulamasına aktardıktan sonrasında ise sorunsuzca bağlanıp kullanabilirsiniz.
Hocam ben NordVPN yasak yedikten sonra OpenVPN aracılığıyla kullanıyordum fakat şuan o da engellendi bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı