BTK akademi hakkında ne düşünüyorsunuz?

BTK akademideki eğitimler daha öncesinde udemy sitesinde vardı. Devlet kendi bünyesine katmak için oradaki eğitmenlere para verip anlaşıp videoları udemy sitesinden kaldırtıp kendi bünyesine katmış ama videolar pek iyi değil. Çok temel düzeyde onları izleyen birisi adam akıllı bir proje yapamaz. Anlamadığım nokta şu udemy sitesinde ömür boyu adı altında alınan bu videoları devlet para verince nasıl kaldırıyorlar :D kısaca boş

Bugün sırf meraktan ve içeriğindeki eğitimlerin seviyesini görebilmek için BTK akademiye login oldum ve neler var diye baktım. Öncelikle eğitimlerin sayısı ve seviyesi maalesef hayal kırıklığına uğratacak kadar yetersiz. Özellikle işletim sistemleri bölümünde sadece Bash betik programlama var. Çok büyük bir konu oysaki. Bash programlama denizde damla kalır. İşletim sistemleri kategorisinde başka bir şey de yok maalesef.

Yine de hiç programlama bilmeyenler aşağıdakilere bakabilirler:

Belki dikkatimden kaçan yararlı birkaç şey daha vardır ama bunlar alınabilir. Elbette bu kurslar en fazla başlangıç olur sizin için. Programlamada gelişmek için farklı kaynaklardan, kitaplardan ve dökümanlardan kendinizi geliştirmeye devam etmeniz gerekir.

Son olarak bazı eğitimler “Siber Güvenlik” adıyla sunulmuş. Onların çok fayda vereceğini sanmıyorum.

Sanki BTK akademideki eğitimler gerektiğinden fazla kapsamlı.

İlk olarak bunun hakkında konuşmak istiyorum. Aşırı doğru hatta biraz hafif bir yorum yapmışsınız. BTK Akademi'de ki eğitimler çok gereksiz kapsamlı (web içinn konuşuyorum) ve ayrıca BTK Akademi'de ki JavaScript eğitimi bu dünyada ki en kötü js eğitimidir? Kesinlikle önermiyorum. Dünyanın en popüler yazılım dillerinden biri olan Js'e hoca js bir programlama dili değildir diyerek başlıyor. Gerisini siz düşünün.

Şişirilmiş, yetersiz, ortaçağ teknolojileri ile eğitimler verilen bir platform.

Merak edip girdiğim bir JavaScript dersinde Node.js için Javascript Framework'ü dendiğinde "yüzüne bakmam" dediğim bir gereksiz videolar öbeği.

Belki biraz sert oldu ama bu işin böyle yapılması bu işe emek harcayanlar için bir hakaret.

BTK konusunda hocadan hocaya değişiyor Kotlin ile Python dersleri anlatan hocalar güzel anlatıyor ancak Java için aynı şeyi diyemem.

BTK üzerinden sıfırdan Python derslerine başladım. Şu an kendi işimde, burada öğrendiğim şeyleri kullanarak, biraz da internetten araştırma yaparak güzel uygulamalar geliştirdim. Yazılım işinde çalışmıyorum ama yazılımla çözülecek çok işimiz var :)

Çok kompleks şeyler değil yaptıklarım ama BTK üzerinden öğrendim. Eğitimler her konuda her seviyeye göre değişiyor.

BTK çöpe atılacak bir şey değil, giriş için yeterli. Ha video izleyerek yazılımcı olunmaz diye tahmin ediyorum. Sürekli gelişen, değişen bir dünya ama giriş için, ilk başlayanlar için kendi kendine bir şey yapmak isteyenler için güzel yer. Ben programlama mantığına hakimim, algoritma bilirim ama çok uzun yıllar olmuştu C'de bir şeyler geliştirmeyeli. Biraz bu paslı temelle Python öğrendim. Kafası çalışan zeki kişiler bu temelle ve kişisel çabayla bu işi buradan alıp götürebilir de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı