BTK AKK İçin Anket Başlattı

Kardeşim konuyla ilgili detaylı bilgin olmadan millete atıp tutma istersen. "AKN olmazsa şebeke kaldırmaz" bu söylediğin, internet servis sağlayıcıları tarafından uydurulmuş, vatandaş üzerinden fahiş ücretlerle parasını sömürdüğü büyük bir yalandır.Herkesin fatura kesim tarihi aynı ve kotalar aynı anda sıfırlanıyor. Ay ortasında çökme riski olan, kotaların yenilendiği ilk günde herkes yüklenirken neden çökmüyor acaba? Zaten TR geneline ortalama max 5-6 MBps hız sunuluyor.

Kulaktan dolma bilgilerle değil, mantıklı, aklını gerçekten bu konuya verip düşünerek eleştirmekte, kimseyi zan altında bırakmadan 2 kez düşünerek konuşmak gerekiyor bence...

Saygılar..

Son düzenleyen: Moderatör:
@hakfid Değerli dostum, bana dikkatsiz olduğumu ve bilmediğimi ima edip kendin yazdığım yazıyı tam okumuyorsun. Dediğim gibi ülkemizde adil uygulanmıyor ama gerekli. Türkiye genelinde gayet iyi hızlar sunulmaya başlandı. Biraz pahalı ama var. Lütfen yazıları tam okumadan ve yeterli bilgi sahibi olmadan insanları dikkatsizlik ve bilmemezlik ile itham etmeyin.

@hakfid tamamen haklı. Ay başında herkesin kotası yenilendiğinde nasıl kaldırıyor o kadar insanı o altyapı?

Zaten yüksek fiyat verdiğinde her ülkede çok güzel internet hizmeti alırsın. Önemli olan o yüksek fiyatın belirlenmesi. Isveç'de galiba 20€ ya (60 TL) 50 mbit sınırsız internet veriyorlar. Bizim ülkemizde o fiyata 16 mbit 100 GB AKK tarife zor bulunuyor. Bulunsa bile size 16 mbite kadar dedik 5 de alırsın 15 de diye düzenbazlık yapıyorlar.

Dediğim gibi AKN şart fakat ülkemizde doğru uygulanmıyor. Bunun ile ilgili çalışmalar 2019 yılına kadar devam edecek ve neler değişecek göreceğiz.

@70659 Ben de bunu söylüyorum. Ülkede internet altyapısı geliştirilmeli bence. Eğer geliştirirlerse AKN otomatik olarak kalkar ya da kuralları esner.
Kalkmaz efendim kalkmaz. Çoğu gelişmiş ülkede AKN var fakat değişik şekilde işliyor.

Kuralları esnesin bari biraz. Normalde simetrtik tarifeler(48 MPBS download ve upload)başka ülkelerde daha ucuz. Ancak sunucuda yoğunluk olursa 16 MPBS simetrik tarifeye düşürülüyor.
Gene dediğim gibi yanlış uygulanıyor ve bir yerlere sesimiz ulaştı. Çalışmalar yürütülüyor.

Ayın başında AKK yokken hatlar kaldırıyor da 50GB'tan sonra mı kaldırmıyor. Ayda bir yenilenen su deposu mu bu ayın başında çok çekilebiliyor da ayın sonunda çekilemiyor. Veya IPTV'ler neden etkilemiyor? Onlar da ciddi manada yükleniyor internete. Veya Temmuzda neden AKK olmadığı halde hatlar çökmedi? Şu yalanlara kanmasanız kaldırmak zorunda kalacaklar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…