Bu günlere nasıl geldiniz?

Raşit Gönenç

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2012
Mesajlar
2.368
Makaleler
113
Çözümler
1
Yer
Bucak-Burdur
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Online İngilizce Öğretmeni
Selamlar herkese :)
Arkadaşlar öncelikle forum da bulunan her bir Moderatör'e, Administ'e teşekkür ederim. Her sorulan sorulara sabırla cevap verip, çözüme ulaşmamızı sağlayan kişilere. Şimdi buradaki konum şu. Bu günlere nasıl geldiniz ? Yani bu bilgilere nasıl sahip oldunuz ? Bu zamana gelirken hangi oyunları oynayarak geldiniz. Bir nevi röportaj olarak da algılanabilir. Kendi içinizde bulunan hikayenizi buraya aktarmak isterseniz buyurun :) Hem güzel de bir sohbet alanı olur :)
 
Ucu açık bir konu olduğu için sayfalarca bile sürebilir. Yaşım itibariyle y kuşağı olmadığımdan teknoloji hakkında o zamanki kişiler gibi heves veya cahillik yaşamadım. Şu anki dönemde herkesin az çok bir bilgisi vardır. Az bilgisi olan bile bu kaç gb diye bir soru sorabilir aniden :)

Bilgilere sahip olma durumuna gelirsek bu forumda şu an birçok sevdiğim üye. Önceden Chip Forumdalardı. Mr_YAMYAM, GLSCGN adlı abilerim hâlâ bu forumda aktif bir şekilde üyeler. Bu forumda YAMYAM abimizin kurduğu "YAMYAMların Sohbet Bölgesi" başlığı altındaki sohbet bölümü bundan önce Chip Forum'da da mevcuttu. Bine yakın sayfa sayısı olan her sayfada 10 konu yanıtı bulunan ömürlü bir konu. Oradan edindim birçok bilgiyi.

Teknolojiye bu kadar hevesli olmamın sebebi olarak ise dedemi görüyorum. Dedemle 6-7 yaşımdayken bile tv'ye kanallar ekler, siler; uydu ekler, çanak montajlardık. Amacı sadece öğretmekti dedemin :) Ondan sonra Almanya'da yaşayan teyzemin getirdiği Commoder 64'te ismini hatırlayamadığım bir uçak oyunu vardı o hevesimi daha da arttırdı. Teyzemin bana getirdiği Ninteno 64 ve Gamecube da bu hevesimi arttıran bir etken diyebiliriz. 10 yaşıma geldiğimde sahip olduğum bilgisayardan sonra 12 yaşındaki E2200, 8400 GS gibi donanımları olan bilgisayardan sonra yeni bir bilgisayar alma amaçlı forumları kurcalarken Chip Forum hoşuma gitmişti ve üye oldum. Sistem önerileri aldıktan sonra sipariş verdim ve oyun oynamayan biri olduğum için forumlarda uzun süreli ve kalıcı üye oldum. Gerek okuduğum konular gerek tartışmalardan bâyâ bilgi edindim. Bilgisayarımı deneme yanılma makinesine çevirmiştim. Donanımları sök-tak, güncel donanımlar hakkında bilgiler edin derken gün geçtikçe kendimi geliştiriyorum.

Bir Mr_YAMYAM, Recep Baltaş vs. değilim fakat birçok sorunumu halledecek ve yardım edecek bilgiye sahibim. Bilgisayar konusu Türkiye'de hâlâ geride olan bir durum. Bilgisayardan anlamak diyince "hacker" sanılan bir yer burası. Veya bir adamı kandırıp da şifresini öğrenip değiştirdiğinde hacker olduğunu sanan bir yer :)

Oyunlara gelecek olursa Commoder 64'teki ismini hatırlayamadığım uçak oyunu,
Nintendo 64'teki Zelda, Super Mario 64, Body Harvest favorimdir.
Günümüzdeki oyunlardan ise spora dayalı olan oyunları, GTA serisini ve bazı simulasyonları oynuyorum.

Konuyu açan arkadaşımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. İyi bir konu olmuş. Umarım sıkılmadan okursunuz :)
 
Bak şimdi. Hiç sistemden anlamadığım zaman, silah oyunlarını yön tuşları ile oynamaya çalışırdım. Biriside W-A-S-D ile oynasana dediği zaman hayır lan ben böyle daha güzel oynuyorum derdim. ;) Şimdi ben bu foruma ilk üye olduğum zaman hiç sistemden anlamazdım. İlk açdığım konu 9800 GT neden oyunları kasıyor. Sanki 9800 GT'nin oyunları kasması imkansızmış gibi. Fakat Recep Abi sağ olsun bana pek çok bilgi öğretti... Daha sonra bir kaç tane dergi almaya başladım, öyle yani. Geliştirdim kendimi, bilgi güzel bir şeydir. ;)
 
Bak şimdi. Hiç sistemden anlamadığım zaman, silah oyunlarını yön tuşları ile oynamaya çalışırdım. Biriside W-A-S-D ile oynasana dediği zaman hayır lan ben böyle daha güzel oynuyorum derdim. ;) Şimdi ben bu foruma ilk üye olduğum zaman hiç sistemden anlamazdım. ilk açdığım konu 9800 GT neden oyunları kasıyor. Sanki 9800 GT'nin oyunları kasması imkansızmış gibi. Fakat Recep Abi sağ olsun bana pek çok bilgi öğretti... Daha sonra bir kaç tane dergi almaya başladım, öyle yani. Geliştirdim kendimi, bilgi güzel bir şeydir. ;)

Yarış oyunlarında sorunlu biriyimdir. Yön tuşları ile oynanmayan oyunları oynayamazdım küçükken. :D :D :D
 
Counter Strikeda yön tuşları ile oynadığım zaman çok kötü. Sağa sola basıyorsun sadece kendi etrafında dönüyor. ;)

Çok komiktim eskiden. Counter'da elime bıçağı alıp yön tuşları ile kendi etrafımda dönerdim, arkadaşlarda dalga geçerdi öldürmezlerdi bile beni. ;)

Şu an Wolfteam'de ben öyleleri ile dalga geçiyorum, ellerinde bıçak geziyorlar kendi kendilerine enayi gibi. ;)
 
Öyle bir arkadaşım var. Counter oynarken arkasından takip ediyoruz, sonra ateş ediyoruz. O da nereden geldiğini bilemeyip her tarafa sıkıyor :D Neyse dağıtmayalım konuyu :) Gerçi dağılıyor mu onu da bilmiyorum. Dediğim gibi ucu açık bir konu.
 
Merak bence en önemli etken. Ben hala merakımı koruyorum ve yabancı teknoloji sitelerini takip ediyorum. Sürekli yeni bilgiler ediniyorum. Bir de bunu paylaşayım, okumanın önemini anlayasınız diye ;)

387214_301139053253678_170865840_n.jpg
 
Ben nasıl geldim :D Şimdi bir düşünelim. Küçükken bilgisayar merakım başladı. mevsres'ten hiçbir farkı yok. Sonrasında ilk bilgisayarım gelince sorularımı google'a sora sora birşeyler öğrendim. Online oyunlarla ilgili sorular yazıp cevaplarımı arıyordum. Sonra CHIP'i gördüm. Her gün oraya girip makaleleri okuyordum. Az ileriye gidip LEVEL aldığım günr gelelim. LEVEL aldıktan sonra ilgimi Recep abi çekti. Onun videolarını izledim. Sistem toplama videolarından birşeyler öğrendim. İşte donanım merakım tam burada patlak veriyor. Bundan sonra çok hızlı bir şekilde öğrendim. Bu günlere gelmemin tek sebebi Recep abi :) Arkadaşlarım bile bu kadar çok şeyi nerden öğrendin diyor. Cevap veremiyorum. İnternete daldıktan sonra mutlaka birşeyler öğreniyorsunuz zaten :)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı