Bu haftanın özetini sizlere yazmak istiyorum

RamsesJX

Kilopat
Katılım
8 Şubat 2013
Mesajlar
568
Arkadaşlar bu hafta okul günleri içerisinde(Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma) olduğumuz yazılıları yazıyorum.

Pazartesi: Demokrasi-Felsefe
Salı:Matematik-Dil ve Anlatım
Çarşamba:Tarih-Coğrafya-İngilizce
Perşembe:Edebiyat-Almanca
Cuma:İnkilap-Din

Bizlerden bu şartlar altında başarı istiyorlar. Üstelik ben hafta içi 2 gün dershaneye gidiyorum günde 2 hatta Çarşamba günü 3 sınavım vardı ben hangisine çalışacağım da iyi bir not alacağım ? Günlük tekrar yapıyorum ama bir yere kadar bu kadar yazılıların arasında kafam plazma haline geçti. Bunların yanında ben şu ana kadar zayıf getirmedim ama 4-5 tane zayıfı olan arkadaşlarım var ki bunlar çalışkan diyebileceğimiz kişiler hepsi yıkılmış şekilde bunların ve benim halimiz sizce normal mi ? Özellikle her dersten en az 37 sayfa çalışılacağını ve okuldan saat 16:00'da çıkıp eve 16:30'da gelmeyide sayarsak üstüne Çarşamba günü dershane ne yapalım artık ? Sizce bunlar normal mi ?
 
Geçen sene aynı durumdaydım, günde iki sınava giriyordum. Bu sene de son sınavlar öyle olacak ama sizin çarşamba günü 3 sınav olması saçma olmuş. Bir süre sonra alışırsın merak etme ama müdürünüz anlayışlı biriyse durumu anlatabilirsiniz. Bu arada meraktan soruyorum, hangi sınıfsın? Coğrafya ve matematik sınavına girdiğine göre TM olabilirsin ama geometriye girmiyorsun. Bir de İnkılap ve Tarih aynı ders değil mi sizde? Kafam karıştı :)
 
Bizim okulda da böyle. Salı günündeki dersler: 2 saat geometri, 2 saat matematik, 2 saat kimya ve son 1 saat edebiyat. Fakat değiştirecekler programı, umarım bir günün hepsinde sayısal ders olmaz.
 
Bizim okulda geçen sene böyleymiş, bu sene sistemi değiştirmişler. Ama bu sefer de her hafta garanti bir yazılı var. Böyle de kötü oluyor, yazılı stresinden hiç kurtulamıyorsun.
 
Sonra "Bizim çocuklarımız çok zeki ama çalışmıyor" derler. Niye Japonyadaki çocuklar fişek gibi? Adamlar 12 saat okulda. Vakitlerini boş değerlendirmiyorlar. Sabah sayısal ders öğleden sonra müzik resim gibi sanatsal dersler rehberlik dersleri teknoloji dersleri beden eğitimi dersi gibi dersler gösteriliyor. Ayrıca eğitim şekilleri de onlarca kat daha kaliteli. Biz hala 50 ortalama tutturmayı hesaplayalım, adamlar 15 bilinmeyenli denklem çözsün.
 
Şanghay'da oturan bir öğrencinin matematikçi olma şansı %55, bizde ise %6. Çin birinci: %55. Biz 42. sıradayız. Bunun nedenini biliyorsunuz zaten. Kaynak: Habertürk, 15 Aralık 2013 PAZAR.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı