Bu Hayattan Beklentiniz Nedir?

Var mı bu hayattan çok yüksek beklentisi olanlar? Yoksa hiç bir beklentiniz yok mu?

Paylaşmak isteyen var mı?
Bolca sağlık, para, popülerlik
Var mı bu hayattan çok yüksek beklentisi olanlar? Yoksa hiç bir beklentiniz yok mu?

Paylaşmak isteyen var mı?
1-İyi bir iş
2-Güvenebileceğim iyi bir eş
3-Çok sevimli bir bebiş
4-Bolca para ve iman
5-Çok samimi gerçek dostlar.

Tek beklentim milletin arkasından dolap çevirenler, umarım bu hayatın boş olduğunu bir zaman anlarlar 🙂
20180714_011626.jpg

Hayattan hiç bir beklentim yok ve olmamalı da. Hayatı şekillendiren insanın kendisi olmalıdır. Aslında insan hiç bir şey yapmayarak hayatın ona bir şey vermesini bekleyerek hayatını şekillendirmiş oluyor. İşte ben bunu kadercilik, insanın kendi iradesini yok sayması olarak görüyorum.

Biz aklı ve iradesi olan insanlarız. Bir işi akışına (hayata) bırakmamamız gerekir. Doğru seçimler yaparak hedef belirlemek ve bu hedefe giden yolu çizmemiz gerek. Bu çizilen yol da bizim hayatımızdır. Hayattan beklenti ummak yerine hedef belirlemeliyiz. Ve bu hedef doğrultusunda kararlar almalıyız. Asla ve asla kararları bir başkasına ve hayatın kendisine bırakmamalıyız.

Zengin olmak, çok iyi ve huzurlu bir hayat, bilim insanı veya dünyayı değiştirmek mi istiyorsun? Bunları sana verecek olan hayat değildir. Onurlu bir yaşam, onurlu bir ölüm mü arzuluyorsun? Bunu sana verecek olan yine hayat değildir. Sensin!

Bizim hayattan beklentimiz eylemlerimizin sonuçlarının ne olacağı olmalıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı