Bu maaş niye yetmiyor?

Baban mühendis olduğu ve işleri iyi olduğu için, ülkenin refah düzeyi en üst seviyede mi demek oluyor yani bu. 🤣🤣🤣 Git gör 4000-5000 TL alan, kirada oturan 3 çocuklu devlet memurlarının hâlini, ki 4000-5000 TL maaş alana eskiden zengin tabaka denilirdi.
Babam röntgenci, mühendis falan değil. Yukarıdaki mesajları okudun mu?
 
@Artorias74 ev ile araba eskiden kalma, bizden önce üç işte çalışıp nöbet tutarak biriktirmiş, üstüne biraz kredi biraz borç ile almış, bahsettiğim durum 25 yıl öncesinden. Mevcut teknolojik aletler de bizde sadece eskidikçe yenilenir. S10 Lite öncesinde 6 yıl S5 kullandım, bu sistemimi tamamen kendi paramla aldım, öncesindekini de 3 yıl önce R5 1600 ve 1050 TI olarak almıştım, ondan önce de uzun süreli kişisel sistem olarak 9 yıl Q8200 ve HD3850 kullandım. Laptop 1 ay önce alındı, tek sistem ve 3 uzaktan eğitim olunca ek olsun diye. Aynı zamanda kendim 5 yaşımdan beri birikim yapıyorum, hayatımda ilk defa bu sene bir oyunu %50 üstü indirime girmeden aldım, o da 109 liraya F1 2020'ydi. Yani rahatız asla demem, 5700XT kumarı oynamak yerine 2080 çekebilirdim, S20 Ultra alabilirdim, aracımız üst donanım ve otomatik olabilirdi, evde kendi odam olabilirdi ama hiçbiri yok. Buna rağmen ben şükretmeyi biliyorum, elimdekini doğru zamanda doğru yerde harcamayı da biliyorum. Babamdan gelme bir özellik olsa gerek. Bu arada dini durumun ne bilmiyorum ama bizim için rızık Allah'tandır, Allah kimseyi rızıksız bırakmaz. Biz sadece ona inanıp çalışıyoruz ve israf etmemeye çalışıyoruz.
Az önce memur değil miydi?

Az önce memur diyordun?
Röntgen teknisyeni sizce ne oluyor? Babam devlet hastanesinde çalışan 25 yıllık kadrolu bir memur, tam çalıştığı yer de radyoloji, orada da teknisyen. Teknisyenden kasıt da makineyi yapan alan satan değil, makine başında çekimleri yapan.
 
İşin siyasi kısmını bilmem de maaş yetmiyorsa kendinizde sıkıntı arayın. Babam memur annem çalışmıyor, 3 kardeşiz, çok şükür kendi evimiz ve arabamız var, mevcut piyasayla 12-13 bin lira edecek bilgisayar ve ekipmanım var, aşırı geniş değiliz ama tek maaş ile sorunsuz sıkıntısız hiçbir şeyden mahrum kalmadan geçinebiliyoruz.
Benim babam da doktor, iyi maaşı var, 3 2 tane güzel arabamız var, geçen babam 4000 TL lik ev temizleme robotu aldı, kardeşiz, annem çalışmıyor, ama benim PC 1000 TL??
Edit: @Jira neden gülüyorsun (!)😢
 
Evet maalesef öyle bir sorun var. Mesela 4000 TL maaş alıyorsun, devlet 1000 lirasını senden alıyor kalıyor sana 3000 TL maaş. Eşinizin de çalışması gerekli oluyor yani yoksa tek maaş çok zor.
Devlet 1.000₺'dan fazlasını alır. Eğer maaşı 4.000₺ olsaydı net maaşı da kesinlikle 3.000₺'nin altında olurdu.
 
User=161625]@ugurbr[/USER] ev ile araba eskiden kalma, bizden önce üç işte çalışıp nöbet tutarak biriktirmiş, üstüne biraz kredi biraz borç ile almış, bahsettiğim durum 25 yıl öncesinden. Mevcut teknolojik aletler de bizde sadece eskidikçe yenilenir. S10 Lite öncesinde 6 yıl S5 kullandım, bu sistemimi tamamen kendi paramla aldım, öncesindekini de 3 yıl önce R5 1600 ve 1050 Ti olarak almıştım, ondan önce de uzun süreli kişisel sistem olarak 9 yıl Q8200 ve HD3850 kullandım. Laptop 1 ay önce alındı, tek sistem ve 3 uzaktan eğitim olunca ek olsun diye. Aynı zamanda kendim 5 yaşımdan beri birikim yapıyorum, hayatımda ilk defa bu sene bir oyunu %50 üstü indirime girmeden aldım, o da 109 liraya F1 2020'ydi. Yani rahatız asla demem, 5700XT kumarı oynamak yerine 2080 çekebilirdim, S20 Ultra alabilirdim, aracımız üst donanım ve otomatik olabilirdi, evde kendi odam olabilirdi ama hiçbiri yok. Buna rağmen ben şükretmeyi biliyorum, elimdekini doğru zamanda doğru yerde harcamayı da biliyorum. Babamdan gelme bir özellik olsa gerek. Bu arada dini durumun ne bilmiyorum ama bizim için rızık Allah'tandır, Allah kimseyi rızıksız bırakmaz. Biz sadece ona inanıp çalışıyoruz ve israf etmemeye çalışıyoruz.

Röntgen teknisyeni sizce ne oluyor? Babam devlet hastanesinde çalışan 25 yıllık kadrolu bir memur, tam çalıştığı yer de radyoloji, orada da teknisyen. Teknisyenden kasıt da makineyi yapan alan satan değil, makine başında çekimleri yapan. Benim babamda 13 yaşından beri çalışıyor, karantina öncesinde bile olabildiğince keyfi harcamalardan kaçınıyorduk, birikimlerimiz enflasyon ve alım gücünün düşünü karşılamıyorda. Biz neden sizin gibi rahat geçinemiyoruz?

Benim babam da 13 yaşından beri çalışıyor, karantina öncesinde bile dışarı az çıkardık ve keyfi harcamalardan olabildiğince kaçınırdık, hatta bu sene toplasan en fazla 1-2 kilo et yemişimdir. Fakat yaptığımız birikimler alım gücünün düşüşüne ve enflasyona yetişemiyor. Kendim de çocukken çıraklık yapmıştım hatta. E biz niye sizin gibi geçinemiyoruz? Şu an bana çalış diyeceksin, iş bul göster koşa koşa çalışacağım, her yer kapalı şu an. Bir devlet memurun aldığı maaş taş çatlasa 5000-6000 arasındadır. Üst seviye sistem ve ekipmanları dizmişsin, laptopun da var, elinde son model telefonun, belki de her hafta kasaptan aldığınız poşete 2-3 kilo et dolduruyorsunuz. Ha bir de israf yapmıyorum, masraftan kaçınıyorum demişsin, sat o zaman şimdiki sistemini RX 580'e geç, RX 580 sistemle de gayet oyun oynanabiliyor. S10 telefonunu sat, Huawei Mate 20'ye geç mesela. Gördün mü sende lüks eşyalara takıntılıymışsın, hiç bana biriktiriyoruz harcamıyoruz ayağı yapma. Senin tuzun kuru, her şeyin lüksüne sahipsin millete laf atıyorsun, nasıl geçinemiyorlar diye. Ayıptır. Ben müslüman değilim ama hakiki bir mümin mal varlığıyla hava atmaz, geçinemeyen insanlara da nasıl geçinemiyorsun diye lafta atmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Artorias74 kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, sistemim olsun laptopum olsun bunların hepsini uzun kullanım için aldım ve özelliklerini sonuna kadar kullanıyorum. Sistemim sadece oyun için değil. Sen zaten yine çamura başlamışsın, sistemimin iyi olması zaten sana batmış ilk mesajından bile belli, ne istersen onu düşün. Kara listeye alıp konu takibini bırakıyorum, anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Bu arada benim hey şeyime de üst üst üst diyip duruyorsun Jira'nın mesajını 10 sefer okumanı tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar para pul boş cidden. İzmir’de yaşıyorum, çok fena deprem oldu. Sokaklarda duruyoruz, mal mük cidden boşmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı