Bu MacBook'lar ne işe yararlar?

unavailable

Kilopat
Konu hakkında kör cahilim, sadece biraz araştırmalarım var ve kör cahil olarak konuşacağım ki ben aydınlatın, bilgilendirin

Başlıkta dediğim gibi. Bu MacBook'lar ne işe yararlar? Biliyorum kendileri bir oyun bilgisayarı değiller ama, en düşüğü 89bin lira verdiğim bir bilgisayarın sadece adamakıllı CS:GO açması da biraz fazla saçma geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda çekilen M.2 Ultra Türkiye fiyatı 150k ya yakın bir fiyatta ve içindeki GPU benchmark testlerinde RTX4090'dan açır ara ağır bir fark yiyor ( videoyu izleyenler kafası karışmasın diye: Grafik ne kadar düşük o kadar iyi anlamına geliyor.

İşlemci olarak da Intel Core 19-13900k işlemci de aynı şekilde daha güçlü. Dolayısıyla bir Mac'e o kadar para vermek yerine RTX4090 + i9 olan bir bilgisayar almak hem daha ucuz hem de daha hesaplı duruyor.

Öte yandan bildiğim kadarıyla belirli programlar da macOS çalıştırması zor ve bazı Windows programlarının muadilleri Mac de adamakıllı yoklar diye biliyorum (aydınlatın beni)

Oyun ve Macbook bence iki ayrı zıt kutup.

Almam aldırmam. İş için uygunlar ama bunda yapabileceğim her şeyi normal bir bilgisayarda da yapabilirim. Üstüne üstlük bu bilgisayarlar tam oyun özürlü. Günlük işler yapan ve arada sırada oyun oynayan insanların alması hele tamamen bir saçmalık. Sırf hava atmak için bunu alan tipler var. Yaptıkları tek şey nette gezinmek ve PDF-World dosyaları kullanmak.

Insanlar bunu genelde yazilim, video edit, tasarim vb. sebeplerden alıyor. M serisi islemciler oldukça verimli ve akici calisan sistemler oluyor genelde. Fakat yine de bu fiyat Apple fanboyu 3iq insanlarin kosa kosa alacagini bildikleri icin konmus bir fiyat. 8gb ram icin 6000 lirayi baska türlü isteyemezler. Bu fiyata "kesinlikle" değmeyecek ürünler.

Hocam bende bu şekilde düşünerekten aynı parayı MacBook'a vereceğime RTX 4000 serili laptop aldım. MacBook'un en büyük artılarından biri kompakt, hafif, sessiz çalışması ve pil süresi. Geri kalan ücreti zaten Apple logosuna ve iOS işletim sistemine veriyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam MacBook zaten oyun değil ofis odaklı. Verimlidirler, m1'lerin de gelmesiyle aşırı optimize çalışırlar. Kompaktlardır ve az güç harcar, sessiz çalışırlar.

Peki programların çalışmaması hakkında diyeceğiniz bir şey var mıdır? Ve ben hala MacBook'a o parayı vermek yerine MacBook'tan daha performanslı Windows laptoplar bulabileceğimi düşünüyorum.

Taşınabilirlik ve yükse performans isteyenler için. Örneğin hibrit çalışıyorsun, arada evde arada ofiste ve iki yerde 2 farklı bilgisayar kullanmak istemiyorsun, alıyorsun bundan işe giderken götürüyorsun eve gelirken getiriyorsun.

Sadece hava işi bence. 89 bin liraya gider adam gibi bir sistem toplarsın. MacBook harici her şeye verilebilir 89 bin lira.

Özetliyecek olursam render konusunda çok verimli ve performanslılar. İş bilgisayarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…