Bu şartlar karşılığında Avrupa'da yaşar mısınız?

Avrupa'ya gönderileceksiniz (istediğiniz herhangi bir yer olabilir). Uçak bileti, size ait bir ev, bir iş... İyi bir iş ve aylık maaşınız da 8.000 Euro olacak. Şu an evet derseniz aynı gün gideceksiniz ama tek şart yakınlarınızın hiçbiriyle (Anne, baba, abla, abi, kardeş dahil) bir daha irtibata geçmeyeceksiniz ve görüşemeyeceksiniz. Cevabınız ne olurdu?
Evet.
 
Aga aile para ile karşılığı olabilecek bir şey değil ya. Gidersin yurt dışına ama aileni bir daha hiç görmeyecen falan bayağı ağır gelir bana.Hayır.
 
Bu soruya evet diyenlerin ailelerine üzülmemek elde değil. İki bin sonrası doğmuş olmak bu ülkede bir patolojiye dönüşmeye başladı. Bu psikoloji büyüyünce ciddi sorunlar çıkartabilir karşınıza. Biz de ergenken kendimizi abartıp diğerlerinin (özellikle ailenin) aptal ve laftan anlamaz olduğunu düşündük. Lakin 8 bin birim para ve güzel bir ev için gözümüz kapalı "evet, ailemi hayatımdan tamamen çıkartabilirim." demezdik o yaşlarda dahi.
Kimsenin aile ortamını ve içinde bulunduğu şartları biliyorum demiyorum ancak bir insanın böyle bir kararı seve seve veriyor olması sağlıklı bir ruh hali değil. Bunun üstüne bir düşünün derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı