Bu süresiz ban ne kadar doğru?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum farkında mısınız? Evet, forumdasınız. İnsanlar tarafından yönetilen adil olmayan(bana da bir şey olacak hadi hayırlısı :D) bir forumda. Yani bu yasaklama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama adama, spam yapmadan, sırf "Bak bu yanlış yasaklama, bunu kaldırabilirsin." dediğimiz için ban yiyoruz. Çok da şey etmemek lazım.
 
Çok iyi olmuş. Onun yüzünden de uygunsuz üslup cezası da yedim. Saçma sapan görüşleri var. Aslında konuda birkaç mesaj olması lazımdı fakat silmişler. Bu üyenin mesajını kim beğendiyse onlara da ceza uygulanması lazım. Sonuçta beğendiğine göre o görüşü savunuyor ve aynı şeyi düşünüyor demek.
 
Her kim olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, süresiz ban bence olmamış. Bu biraz Intel'ci bir moderatörün AMD'yi destekleyene ban atması gibi bir şey olmuş. Dedikleri doğru yanlış orası tartışılır, ama bazı konularda farklı düşündüğü için kimse süresiz ban yememeli.
 
Ban yemesine neden olan mesajlar kaldırıldı. Sınırsız ban yemesinin nedeni bir üyeyi öldürmek vb. şiddet söylemleri içeren bir mesajla tehdit etti. Tam mesajını hatırlamıyorum. Bu tarz mesajlarda yönetim üyelik bile siliyor.
 
Son düzenleme:
Tamamen haklı uzaklaştırma. Kimse kimsenin zevkine ve yönelimlerine karışamaz, bu yönelim veya zevk sadece cinsel anlamda olmak zorunda değil. Sanki kendisi mitoz bölünmeyle dünyaya geldi. Sevmiyorsan izleme kardeşim. Netflix uyarıyor zaten seçtiğin içerikte şu var bu var diye. Ebeveyn denetimini de boşuna yapmadılar.

Yetmezmiş gibi @KaraKartalw gibi karşı fikir sunanlara solcu ve çomar diye hakaret etti, işin içine siyaseti karıştırmaya çalıştı.

Özgürlük, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Oysaki Netflix izleyerek kimse bir başkasının özgürlüğüne karışmıyor. Ama bu şahsiyet, RTÜK'ü savunarak herkesin erişebileceği kafa koparma sahnelerine laf söyletmeyip Netflix'e bin bir türlü laf söyleyerek -benim, @KaraKartalw, belki de sizin gibi- Netflix kullananların özgürlüğüne karışmıştır.

RTÜK'ü savunmakta bir sıkıntı yok; herkes istediği düşünce yapısına sahip olabilir, değil mi? Sıkıntı; Netflix kullananları, cinsel yönelim ve zevkleri aşağılamak; herkesi düşünce yapısından dolayı malum partili ilan etmektir.

Ekleme: Ayrıca bir üyenin beş yıldır üye olması ona bir şey katmaz. Moderatör iken uyarı alanlar bile var.
Ekleme 2: Ayrıca bu üyenin siz olma ihtimali var. Eğer gerçekten de sizseniz veya bu düşünce yapısına sahipseniz kendi üstünüze alının.
 
Son düzenleme:
Bakın, bu forumda aşağılama olmadan istediğiniz söyleyebilirsiniz, fakat işe aşağılama vb. girdiğinde moderatörler size selam verir. Arkadaş aşağılamak yerine insanca eleştiri yapsaydı, emin olun banlanmazdı...
 
O şahsın sen olma ihtimali var, Saturn117S. Bu şekilde kendini savunmak daha kolaydır.
Ben olsam emin ol derdim. Burada benim önüme altın dökmüyorlar ki sana buradan bunu yazayım. Bunu söylerken nasıl bir şuurla söyledin hiçbir fikrim yok. Ve benim hesabım o konudan önce vardı bunlara da dikkat edersen bu ikilemlere düşmezsin.

Burada adam çocukların ve +18 olmayanların ulaşabildiği için adam böyle söylemiş ama herkes bozuk plak gibi aynı şeyleri söylüyor. Adam senin için yasaklansın demiyor 14 yaşında bir kız çocuğu twitter'da sense8 neden bitti ya deyip profiline eşcinsellerin resmini koyuyorsa demek ki etkileniyor ve özeniyor. Ben herkesin cinsiyetine ve dinine karışacak adam değilim. İsteyen istediği cinsiyeti seçsin, isteyen isterse ata inansın taşa inansın beni bağlamaz çarpıtma yapmayın ama bir gerçekte var ortada yok değil.

Ban yemişse yemiş artık neyse bir konuda açtık herkes giydirmeye başladı. Herkesin konuşma üslubuna bakıyorum yanlış ama öğüt veriyor herkes. Burada üst postta da biri yazmış, ben 8 yıllık üye gelsin herkese küfür etsin demedim. Burada öyle bir örnek ve mantıkta yok. Herkes burada nasıl bir kimliğe bürünmüş bilmiyorum ama ben bu adamın kimseyi aşağılamadığını sadece çocukların erişiminin çok basit olduğunu söylemiş. Ya kardeşini izlerken yakalamıştır yada başka bir şey olmuştur bilemeyiz. Şimdi ki çocuklar zehir gibi her şeyi biliyor ve yapabiliyor. Neyse bu konuda burada kapansın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı